"Пазарджик се управлява от кмета и Пеевски. Ключова роля имаше и убитата Татяна Стоянова"

OFFNews Последна промяна на 15 януари 2015 в 09:54 73815 8

За възможна връзка между убийството на началничката на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова и влиянието на депутата от ДПС Делян Пеевски върху управлението на общината намекна лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

"ДПС може да бъде лесно изолирано. ДПС, Пеевски, разстрелът на пазарджишката пиарка, която всички знаят, че общината в Пазарджик се ръководи от Пеевски и кмета и че пиарката на кмета, Бог да я прости, имала ключова роля в управлението на общината. Толкова ключова, че когато общинският съвет взема решения, които не се харесват, тя влиза вътре и започва да се разправя със съветниците", заяви Дончева в студиото на bTV.

Тя бе категорична, че убийствата в България през последните дни не означават връщане на "мутренските времена", а са симптом за неработещата съдебна система у нас.

"Когато бяха мутренските времена, мутри стреляха срещу мутри. Нито убийството на пиарката, нито на семейството могат да бъдат квалифицирани като такива. Те приличат на убийства за неизпълнени задължения, когато си взел пари и то много пари. Жестокостта, с която са изпълнени, показва злоба у този, който стреля. Показва, че когато не можеш да получиш справедливост по законния ред, я търсиш по незаконния", коментира Дончева.

Според нея смъртта на бореца Димитър Стоянов-Лудия е "друга бира". Той е спортист със заложна къща, с възможност със сила да си събира дълговете - това сочи към нещо друго, коментира тя.

Съдебната реформа е задача №1, категорична бе тя и коментира факторите, които я спъват от години.

"Това е много голяма хапка. Много малко правителства я изваждаха като приоритет и започваха да преследват решаването на въпросите методично. Те искаха да подчинят съда и смятаха, че в момента, в който са си назначили главен прокурор или председател на ключов съд реформата е извършена. Партиите смятат, че ако нещо не се извършва по време на тяхното управление, то трябва да бъде стопирано по всякакъв начин, защото някой друг ще си припише заслугите. Съдебната реформа е много дълго и трудоемко начинание, за да може да бъде присвоявано така"

Защо БСП и АБВ са против съдебната реформа, попита Дончева. "Може би им харесва ВСС, главите на съдебната система. Защо правосъдният министър толкова леко е засегнал прокуратурата в плана си за реформа? Няма логична причина, освен ако някой не му каже "С прокуратурата не се занимавай", допълни тя.

Дончева се обяви отново за криминализиране на кражбата на фирми в контекста на казуса "Белведере". Има методика за кражба на фирми, не е само този случай, категорична бе Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2015 в 18:56

Значи е следващия по списъка е кмета. И така нататък...

15.01 2015 в 16:15

Въпреки всички приказки за далавери и кой как управлява, на следващите избори, кметът пак ще бъде преизбран.

Улиците в Пазарджик нямат дупки(освен еденични случаи), градинките са поддържани, парковете реновирани, изкуствените езера в двата големи парка - пълни и водните колела са безплатни. Централната част е нова на 100%.

Всеки жител на града знае какво беше преди и какво е сега. Преди се крадеше и нищо не оставаше за града. И сега се краде и се правят схеми, но града е като нов!

Изписаха се какви ли не глупости за рекет и всякакви такива.

И да са я застреляли тая мома за пари, едва ли е било за милиони. Достатъчни за 40-50 хил. лева, защото народа изтрещя тотално и всеки може да поръча всеки за хиляда лева.

15.01 2015 в 16:03

Като казах митници - какво стана с Искра Фидосова? Толкова кила как успяха тихичко да се покрият?

15.01 2015 в 16:01

Не е само Пазарджик вижте на тази застреляната татенцето колко години е управлявал митниците - те такива хора не се допускат от честни правителства - герб, дпс, бкп все едни и същи злобни животни.

15.01 2015 в 15:55

там е училището за торби с лайна - там се учат да "пушат" и да "пият вода".

15.01 2015 в 11:53

Стажувала съм в община от селски тип, подобна на Пазарджик и мога да кажа с ръка на сърцето, че масово са за разстрел. Далаверите се въртяха пред очите ми, виждала съм как се заплашват и изнудват съвестни и вършещи си достойно работата служители да вземат решение в полза на един или друг приближен, да подменят документи за търг, да слагат подписа си под документи с невярно съдържание, докато името на инициатора на цялата работа не фигурираше никъде. За щастие в конкретния случай се усетиха навреме, че съм там и всичко се разиграва пред очите ми, та се запряха, преди да са си сложили главата в торбата. Това естествено не е единственият случай, но беше един от най-фрапиращите. за щастие вече не съм там, но доколкото разбирам, далаверите продължават с пълна пара.

15.01 2015 в 11:11

В Община Пазарджик години наред мислят че са извън Закона. Сега да не се чудят, че ги застигат проблемите на Беззаконието...

15.01 2015 в 10:17

Щом и поправката "Ванко-1" се обяви за съдебна реформа, реформата няма начин да не успее и да не преуспее.