Паскалев: Нинова влезе в отбора на проф. Герджиков

OFFNews 17 ноември 2021 в 18:02 5490 0

Снимка архив

Нинова използва тази оставка, за да предизвика публичен скандал и да се обърне срещу Румен Радев и е влязла в отбора на проф. Анастас Герджиков, заяви пред бТВ Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП.

"Това даже не е оставка" - с тези думи той коментира писмото, което лидерът на левицата изпрати до партийните структури. Той заяви, че то няма стойност на оставка, а само създава скандали, каквито, според него, има винаги около избори.

Той заяви, че лидерът на БСП в оставка използва случая, за да говори срещу Румен Радев преди балотажа в неделя. Според него "Нинова е влязла в отбора на проф. Герджиков и цели да разколебае избирателите на БСП".

Паскалев допълни, че според устава на партията трябва сега да бъде избран временен председател. Както OFFNews съобщи, според чл. 17 от устава на БСП, при подадена оставка, функциите на председателя се поемат от един от зам.-председателите до избора на нов председател.

По думите му Нинова се опитва да убие партията, която се е превърнала в "заложник на собственото си его". Той заяви, че именно тя е превърнала Столетницата в партия на статуквото, защото по време на протестите народните представители на БСП останаха в пленарна зала, за да пазят кворума на ГЕРБ.

Паскалев каза още, че е нужна модернизация на партията, в която да влязат млади хора. Той смята, че и обществото има нужда от стабилна БСП, която да бъде балансьор. Според него трябва да бъде сменено цялото Изпълнително бюро, а постът на Нинова да бъде наследен от млад човек.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови