Първо заседание на Министерски съвет за годината

OFFNews Последна промяна на 07 януари 2015 в 07:58 1708 0

Първо заседание на Министерски съвет за годината

Правителството ще проведе първото си за годината заседание.

На него кабинетът ще разгледа промени в Закона за електронните съобщения, свързани с въвеждането в пълнота на европейските правила за роуминг.

Промените включват определяне на санкции за нарушаване на регламента – от 400 хил. до 2 млн. лв. при нарушаване на задълженията за прилагане на максимални цени на едро за роуминг услуги, от 50 хил. до 2 млн. лв., когато нарушенията са по отношение цените на дребно и от 10 хил. до 100 000 лв. за нарушения на задължения, свързани с информиране на потребителите за техните права.

На заседанието ще бъдат разгледани и изменения в закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори, са свързани с прецизиране на съществуващите разпоредби относно реда и условията за издаване на съответните документи за износ, внос и трансфер на химически вещества и техните прекурсори.

Очаква се днес кабинетът да предложи на президента Росен Плевнелие да издаде указ за удостояване с орден „Стара планина” на доц. Атанас Щерев за заслугите му в областта на репродуктивната медицина и развитието на модерното акушерство и гинекология. За председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина ще бъде определен заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, а за съпредседател от българска страна на междуправителствените комисии „България – Бавария” и „Бавария – Баден-Вюртенберг” – заместник-министърът на външните работи Румен Александров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови