Първан Симеонов: ГЕРБ ще разчитат на по-добра конфигурация след изборите

OFFNews 22 декември 2016 в 12:50 5746 2

Снимка OFFNews

ГЕРБ могат да разчитат на по-добра конфигурация след изборите, прогнозира политологът Първан Симеонов в интервю за БНР.

ГЕБР имат малка преднина пред БСП, но тази преднина не е от съществено значение, според него. Симеонов прогнозира, че в следващия парламент патриотите и Марешки ще имат силно представителство, а те клонят по-скоро към ГЕРБ и биха били лоялни партньори.

Според Симеонов предсрочният вот е единственият механизъм за "прелегитимиране" и ще донесе "презареждане" на политическата система.

Бяхме свидетели на правителство на скептичните политици и ходене по мъките - това нямаше как да се ползва с голяма обществена легитимност, коментира той и посочи, че в преговорите между ГЕРБ, реформаторите и Обединени патриоти никой не е имал ясен план.

"Видяхме, че самият Борисов беше объркан и на кантар за съставянето на кабинет. Като един от основните двигатели на разговорите и този път ясно се отличи фигурата на Цветан Цветанов, но забелязахме и друго много важно нещо - за първи път партия ГЕРБ не звучеше монолитно", каза Симеонов.

Протакането на преговорите за създаване на нов кабинет в рамките на този парламент било "много хитър ход", чрез който ГЕРБ пресрещнали вълната на Слави Трифонов, заявявайки, че искат да й угодят, а не да се разбият в нея. С това поставили оставалите партии "в шах". "Борисов много добре знае, че те не са привърженици на мажоритарното гласуване, какъвто всъщност и той самият не е, но с този си ход свали от плещите си отговорността, че стои срещу вота на 2,5 милиона българи", каза Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

2

Нострадамус

22.12 2016 в 16:35

С КАСКАДАТА от КАТАСТРОФИ, които "сътвори" МУТРАФОНА Борисофф през последната година, и с тия които ежедневно създава с думи и дела, групировката ГЕРБ ще се свие до фамилна партия.
 
X

Подкастът на OFFNews