Партиите на Капон, Софиянски и бивш лидер на СДС-София се обединиха във Възход

OFFNews 01 август 2018 в 11:45 5847 3

Валентина Василева, председател на Единна народна партия, Радослав Кацаров – председател на ПП „Съюз на свободните демократи", и Стефан Иванов – председател на ПП „Движение демократично действие" създават движение „Възход".

Формациите на Мария Капон, Стефан Софиянски и бившият лидер на СДС-София, си поставят за цел новото движение да обедини демократични партии, организации и граждани и да се възстанови демократичното управление в страната. 

Основни цели на Движение „Възход" са:

- да създаде алтернатива на проваленото псевдодясно управление на страната;

- да възстанови принципите на свободната и конкурентна пазарна икономика, откъсвайки я от зависимостите на олигархичната и партийна върхушка;

- да възстанови демократичните принципи на управление на държавата;

- да създаде условия за бърз възход на българската икономика, което да подобри материалното състояние на българските граждани;

- да поведе безкомпромисна борба срещу корупцията и да прекъсне мафиотската обвързаност между властта и бизнеса, се казва в съобщение от Движение ''Възход''.

"Декларираме, че сме готови да постигнем тази цел по законов път. В същото време, ще се борим за промяна на принципите на административно устройство, за да се постигнат повече индивидуални права и свободи, за установяване на по-малко, но по-силна държава, основа за модерно развитие на страната ни.

Ние сме убедени, че консолидацията на демократично мислещите хора в България трябва да стане не около лидери, а около принципи. Обединени от идеологическа и ценностна близост, водещо начало на движението е равнопоставеност между партньорите в него."

Движение „Възход" започва разговори и остава отворено за взаимодействие и съвместна работа с всички демократично мислещи хора, партии или организации, които настояват да се възстановят принципите на свободата, справедливостта и достойнството, пишат още от движението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12094

3

дони

02.08 2018 в 10:43

Направо ще разклатят държавата тези юнаци и тази юначка...

12130

2

borisboris

01.08 2018 в 22:25

На следващите парламентарни ще вземат поне 5 гласа: учредителите + тъщата на стефчо. Помнете ми думата!

15414

1

Hihi1981

01.08 2018 в 16:00

Айде нема нужда!