Парламентът си поръча нова кухня и ремонт на колите

Юлиан Христов 27 октомври 2014 в 13:54 7657 11

Администрацията на парламента поръча ново кухненско оборудване и ремонт на 15 стари автомобила за близо 146 хил. лв. Двете обявления за обществени поръчки са направени на 14 и 21 октомври.

За близо 111 хил. лв. трябва да бъде обновено кухненското оборудване и да бъдат доставени посуда и покривки за кухненските блокове в сградите на бул. „Княз Дондуков“ №2 (Ротондата) и сградата на пл. „Княз Александър I” №1.

Мотивите за поръчването на новата техника е кухнята за депутатите да отговаря на хигиенните изисквания. Имено блокът, който се помещава в сградата на президентството на „Дондуков“ 2, беше затворен от инспектори, след като беше установено, че оборудването там е овехтяло и не отговаря на изискванията.

Сред поръчаната техника е един планетарен миксер с алуминиев корпус, микровълнова печка, пасатор, топла витрина тип бен-мари, машина за смилане на ядки, фризери, хладилна витрина, електрическо устройство за точене на ножове, два тостера, които да пекат филии от 80 до 300 в час, една колбасорезачка, две сокоизтисквачки, десет вида работни маси, количка, два контейнера за отпадъци, 8 тенджери, тигани, тави, сладкарски шпатули, 4 термокутии за кетъринг, гевгири, форми за мъфини, формички за крем карамел, тирбушон, 50 табли, 1700 чинии, 500 купи за супа, 100 гювечета, чаши, повече от 2000 лъжици, 400 покривки и 200 памучни салфетки.

За поддръжката и ремонта на 15 автомобила администрацията е заделила до 35 хил. лв.Сред автомобилите е ретро бус УАЗ 452, произведен 1990 г. Най-новите от автомобилите, които се нуждаят от ремонт, са Пежо 407 от 2007 година. Останалите автомобили на администрацията на парламента са Ситроен, Сузуки и Фолксваген.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews