Quantcast

Парламентът гледа ветото върху Закона за земите

OFFNews Последна промяна на 29 април 2014 в 07:33 1609 1

Пленарна зала

Снимка БГНЕС, Архив

Извънредно заседание ще проведат днес депутатите в Народното събрание.

През допълнителния си работен ден народните представители са определили програма от три точки.

В началото на заседанието си пленарната зала ще разгледа ветото, което президентът Росен Плевнелиев наложи върху Закона за собствеността и ползуването на земеделските земи. Той бе приет на 4 април, но седмица по-късно държавният глава го върна за ново обсъждане. Мотивите на Плевнелиев са, че парламентът не е представил пълни мотиви към приетите промени – причини, налагащи корекциите в уредбата, целите, които трябва да бъдат изпълнени с новите текстове, финансовите средства, които ще са необходими за прилагането на новите разпоредби.

„Нито един от тези елементи не може да бъде намерен в мотивите към законопроекта. За съжаление, това не е изключение, а се налага като практика в работата на парламента“, пише в мотивите си президентът.

Приетите от парламента изменения предвиждат нови правила за придобиване и право на собственост върху земеделски земи от физически и юридически лица. Според държавния глава тези корекции противоречат на Конституцията.

Втора точка от програмата на парламента е второ гласуване на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, а трета – проточилото се второ четене на измененията в Закона за обществените поръчки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.04 2014 в 08:34

Прогноза: Няма да съберат кворум.