Парламентът гласува смяната в МВР

OFFNews 11 март 2015 в 07:38 2846 1

Парламентът гласува смяната в МВР

Рокадата в правителството влиза в дневния ред на парламента днес, след като министърът на вътрешните работи Веселин Вучков подаде оставка. За негов наследник премиерът определи Румяна Бъчварова.

Веселин Вучков хвърли оставката си с заради неразбирателство с премиера Бойко Борисов, който първоначално отказваше да смени главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, и шефовете на ДАНС и ДАТО Владимир Писанчев и Цветан Китов. Смяната им трябваше да стане след влизане в сила на промените в Закона за МВР, в който се залагат нови изисквания за назначаването на шефовете на служби.

Скандалът предизвика трусове в коалицията. Реформаторският блок изтълкуваха позицията на Борисов като сътрудничество с ДПС. Патриотите пък не харесаха, че премиерът разговоря само с един от коалиционните партньори. В крайна сметка въпреки, че и Лазаров и Писанчев се отказаха от постовете си, Борисов не върна Вучков. А вицепремиерът Румяна Бъчварова, която е предложена за нов министър, обеща, че ще се съобрази с кадровата политика на предшественика си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!