Quantcast

Паргов: Мисията на Димитър Благоев бе в синхрон с евроинтеграцията ни

OFFNews Последна промяна на 12 юни 2016 в 19:46 3970 2

Димитър Благоев

„Тази година е знаменателна за нас – социалистите. Днес сме се събрали, за да отбележим 160 години от рождението на Димитър Благоев – Дядото. А в началото на август ще честваме 125-тата годишнина на делото на живота му – създаването на организирано социалистическо движение в България.“ Това каза лидерът на БСП – София и член на ИБ на БСП Калоян Паргов пред събралите се повече от 500 души пред къщата-музей на Димитър Благоев в Банкя, сред които бяха депутати, общински съветници от БСП Лява България, представители на обществени и неправителствени организации. 

Събитието е част от честванията по повод годишнината от рождението на Благоев. Освен тържествения митинг, програмата включваше детски празник с арт ателиета, кулинарна изложба, концерт на народната певица Поли Паскова и младежка среща. По традиция бяха връчени членските карти на новоприети членове на БСП. 

В словото си Калоян Паргов заяви: „На нас, последователите на делото на Благоев и неговите съратници, се пада да продължим да се борим за постигането на тази социална справедливост, солидарност, право на труд и достоен живот, за които те мечтаеха, създавайки нашата партия“. Паргов допълни: „Наше призвание и дълг е да работим всекидневно за ликвидирането на бедността, за достойни старини на нашите родители и за перспектива за реализация на младите и образованите хора тук, в България, защото както казва Благоев: „Всички партии говорят от името на народа, но само социалистическата работи за този народ.“

„Днес, от дис­тан­ци­я­та на из­ми­на­ли­те 125 го­ди­ни от съз­да­ва­не­то на пар­тията ни, уве­ре­но мо­жем да ка­жем, че ис­то­ри­я­та от­ре­ди на Димитър Бла­го­ев ро­ля­та на един от най-зна­чи­ми­те съ­зи­да­те­ли на бъл­гар­с­ка­та дър­жав­ност. Не­го­ва­та ми­сия бе в син­х­рон с на­род­ни­те стре­ме­жи за ев­ро­пейс­ка­та ин­тег­ра­ция на Бълга­рия, за ней­на­та индуст­ри­а­ли­за­ция и мо­дер­ни­за­ция, за бърз ду­хо­вен и икономически прос­пе­ри­тет“, каза още Паргов. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!