Оттеглилият се кандидат за премиер: Следват избори до дупка и отново патова ситуация

OFFNews 10 август 2021 в 20:39 6706 5

Номинираният за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов обяви, че решението за отказа на ИТН да внесе предложението си за правителство в парламента е дошло съвсем естествено след случилото се. И прогнозира избори до дупка и патова ситуация.

"Чувствам се разочарован за всички останали хора, за избирателите, не само наши, за всички останали в цялата страна, които възлагаха тази идея на ИТН - този път да се сформира правителство наистина. Голяма отговорност, която се стовари върху нас", каза той пред БНТ. 

"Разочаровахме хората, че не можахме да осъществим идеята на тази сграда (парламента) да направим единение, точно когато е най-нужно на нашата страна. Планът за възстановяване вероятно ще бъде отложен, всичко, свързано с COVID кризата, приемането на новата бюджетна рамка, без която няма да можем да си мечтаем за увеличение на пенсиите. Разочарован съм не в личен план, разочарован съм за страната ни", допълни Пламен Николов.

За ултиматума на БСП да бъде оттеглен предложеният за силов вицепремиер и министър на МВР Петър Илиев в замяна на подкрепа Николов обяви следното:

"Ние сме отбор, аз имам чудесни впечатления от г-н Илиев, не мога да коментирам нито неговия личен живот, нито неговите научни трудове. Не съм компетентен в тази сфера. Ако цената на този компромис е била личността на г-н Петър Илиев да не присъства в това правителство, мисля, че това ще бъде подвеждащ аргумент, защото едва ли това е основната причина. Следват избори до дупка и отново патова ситуация", посочи Пламен Николов.

По думите му от "Има такъв народ" са направили всички експертни срещи, които са зависели от тях. Направено е дори невъзможното и са били постигната компромиси по определени политики, за които ИТН са мислили, че са сериозно препятствие. Николов се оплака от очерняща кампания от страна на някои медии и че е направил всичко по силите си, за да се изпълни мандатът.

"Изпадна се в доста нездраво любопитство по отношение на моята скромна личност - на семейството ми, на децата ми, което не беше нужно. Разбирам, че живеем в балкански условия, но все пак нали се стремим да бъдем европейци", каза още Пламен Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2004

4

Bingbam

11.08 2021 в 07:35

Извода е никой да не гласува за ИТН за да придобият реалност какво представляват,да спрат да лъжат нагло(не знам някой вярва ли им вече),Славиволенов да го прегледат в психиатрията,ако се налага да го приемат за лечение,за какъв ли се мисли тоя цървул.

6500

3

petio01

11.08 2021 в 07:14

Браво РАФ! Един от най-точните анализи по темата.

3000

2

Raf

10.08 2021 в 22:13

А беше време, когато ИТН се тревожеше колко лева субсидия получавали партиите. Откакто надушиха власт обаче парите за нищо ги нямат.

Значи похарчихме 68 милиона лева да правим избори на 11 юли, защото на предните избори (4 април) не можели да говорят с БСП, която била партия на статуквото.
Обаче 68 милиона лева по-късно БСП им стана основен съюзник. Обаче пак искат избори - този път защото имали само 65 мандата, а донорите на 83 мандата (БСП, ДБ, ИБГНИ) имали наглостта да констатират, че повечето кандидати за министри просто не стават (луди, измамници, със съмнителни доходи, нулев опит, свързани лица с осъдени в СпНС крадци и какво ли още не беше).

И така 136 млн. лв. масраф за кефа на Трифонов, Йорданов и компания калинки. На изборите на 11 юли получиха под 658 хил. гласа. Значи тази година трифоновите глезотии ни се връзват на около 207 лв. на получен от ИТН глас. К'во му плащаш - давай избори до дупка...

П.П. За Пацо уточнявам, че 136 млн.лв. са над 2 милиона шнорхела
 
X

Да помогнем на украинските деца!