Миро Найденов: Цветанов държи на каишка депутатите от ГЕРБ

OFFNews 05 декември 2013 в 08:50 3576 18

Мирослав Найденов Снимка: БГНЕС

Снимка БГНЕС

Мирослав Найденов Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и в частност Цветан Цветанов държат на каишка депутатите си по един или друг начин. Това заяви днес бившият земеделски министър Мирослав Найденов в ефира на Нова ТВ.

Според Найденов примерът на напусналия ПГ на ГЕРБ Георги Марков ще бъде последван от още депутати.

Бившият земеделски министър припомни, че Марков е влязъл като депутат последен от листата във Велико Търново - на мястото на Цветан Цветанов, който бил избран на две места и се възползвал от другото. Според Найденов е трябвало Марков да бъде проверен за водените досъдебни производства и ако е бил "толкова лош" - да не бъде включен в листата на ГЕРБ.

На въпрос дали Марков е влязъл в парламента с контролиран вот, Найденов каза, че парламентарните партии имат огромен ресурс, с който могат да плащат за застъпници в секциите. Така можело да се спечелят стотици хиляди гласове. "Категорично това е контролиран вот", заключи той.
"Случаят с Георги Марков не е единственият - при подреждането на листите на ГЕРБ са се случвали подобни неща и на други места", коментира Найденов.

По времето на Цветанов са подслушвани и журналисти, заяви бившият министър на Бойко Борисов. Причината била те да бъдат държани по някакъв начин в зависимост. "Както виждате, по времето на Цветанов имаше теми, които не се коментираха, а сега се обсъждат. Включително и вашият номер може да е сред тях", обърна се Найденов към водещата Ани Цолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!