Отровното трио: В битката с подобна власт възникна ДПС

OFFNews 29 септември 2020 в 17:57 4291 0

Изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ предизвика реакцията на Отровното трио. Според тримата огромна част от писмата, съобщенията и становищата на протестиращите в страната, Европа, САЩ, Канада и Австралия не припознават ДПС като опозиционна партия. "За нас също е трудно да си обясним как опозиционна партия подкрепя управляващите по различни въпроси в комисиите и пленарната зала на парламента или осигурява кворум, който дава възможност на мнозинството да приеме необходимите на властта законови регулации. Надяваме се, че този въпрос ще намери отговор в действията на цялата българска и европейска либерална общност", казват от триото.

Според него само ръководството на ДПС не е разбрало, че протестът пред централата на ДПС бе обявен като „посещение на политическия дом на депутата Делян Пеевски". "За нас е странно, че едно погрешка полетяло яйце към трибагреника, за което беше поднесено извинение, води до изводите, че протестът "няма идеи, липсва визия и перспектива". Надявам се, че ДПС, „като национално отговорна партия", ще предпочете политическите, демократичните и граждански интереси пред корпоративните, олигархични и задкулисни желания на определени нейни членове", посочват от триото.

То приветства декларацията на партията, че "от 4 г. иска оставката на този кабинет". Това е щяло да се види от всички, ако нейни членове се бяха присъединили към гражданските протести със същата жертвоготовност, с която се втурнаха към няколко метра каменист плаж. "За 83 дни не сме видели подобни действия", констатират от Отровното трио.

"Не приемаме, че стотиците хиляди протестиращи български граждани са "клакьори и клиентела на ГЕРБ". Не сме склонни да приемем и обвинението, че някой от това огромно множество може да посегне към политическа кариера, също както г-н Мустафа Карадайъ е направил някога. Това е нормално в рамките на парламентарната демокрация. За нас е озадачаващо съвпадението между вижданията на ДПС (опозиция) и ВМРО (управляваща партия) за търсене на диалог с кабинета на лицето Бойко Борисов. Излизането от кризите, в които се намира страната, е актуална тема, след като авторитарната власт в България приключи. Точно в битката с подобна власт някога възникна Движението за права и свободи", се казва още в позицията на триото.

Според него огромна част от протеста е мотивиран именно от липсата на права и свободи, а те са по-ценни от блаженството на статуквото и управлението на страната от джипката на падишаха. "От първия ден и занапред протестът винаги е изразявал уважението си, давал е думата и е споделял проблемите на хора с различен пол, етнос, религия и политически възгледи. Надяваме се в бъдеще това да е здравата основа, върху която България ще продължи цивилизования си път напред", декларират от Отровното трио.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)