От днес ДПС ще се бори за чисти храни, чист въздух и чиста вода

OFFNews 22 февруари 2019 в 23:08 2900 0

Мустафа Карадайъ

Днес можем да обявим приоритетите на ДПС: чисти храни, чист въздух, чиста вода, чиста зелена енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани във формирането на политическите решения и в тяхната реализация, заяви пред БНТ председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Това правителство е вредно за страната, позицията ни е от 2 години, още от първия ден на управленската коалиция и на това правителство. Важният въпрос тук е малко по-различен: какво се случва със страната? Кои са приоритетите на страната? В каква посока развиваме страната? Иначе всеки ден да правим предсрочни избори, пак да произвеждаме от същото, дали по-малко или повече, но същото, то е безсмислено упражнение, констатира Карадайъ.

Той призова за "час по-скоро диалог и постигане на консенсус по приоритетите на страната".

С каране и препирни, само с идеята да се очерня опонента - няма как да вървим напред. Този вариант на критикуване, на опониране не е нашият модел за правене на политика, твърди Карадайъ.

Близо 2 милиона български граждани, живеещи в САЩ, Канада, Австралия, Турция, а скоро и във Великобритания, са лишени от конституционното си право да могат да избират и да бъдат избирани. Когато имат такъв модел на поведение, няма как да няма напрежение - защото когато се говори едно, а се върши друго, тогава вече е проблем, каза председателят на ДПС.

Ние не се боим от преференциите. Къде в Конституцията са записали преференциите като права на българските граждани? Няма ги, но правото да избираш и да бъдеш избиран го има в Конституцията, а вие лишавате близо 2 милиона български граждани от това конституционно право, обърна се към ГЕРБ и БСП Мустафа Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови