От БСП поискаха оставката на Драгомир Стойнев

OFFNews 25 април 2015 в 16:42 2185 1

От БСП поискаха оставката на Драгомир Стойнев

Социалисти поискаха оставката на депутата и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев като заместник-председател на БСП по време на пленума на партията, съобщава БНР. Въпреки отсъствието на Стойнев, Явор Куюмджиев неочаквано е поискал оставката му заради поведението му през последните месеци като депутат и заради вината му за провала на проекта "Южен поток":

Казах, че той носи голяма част от вината за това, че "Южен поток" не се случи в България. Казах, че беше груба грешка прехвърлянето на отговорността за преговорите към Европейската комисия. Тогава много хора го съветвахме да направи единственото разумно нещо - да обедини усилията на страните от ЕС, през които минаваше тръбата, за да имат сила пред Еврокомисията и така да защитят интересите си, за да мине тази тръба. На практика, това се случи сега, но без нас.

Лидерът на БСП Михаил Миков отказа да коментира информации от закритото заседание на Националния съвет и увери:

Отговорът ми вътре беше, че ще взема предвид това и много сериозно обсъждане ще направя и ще има определени действия след това. Когато имам какво да ви кажа относно промени в ръководството на партията, които са в моята компетентност, ще ви го съобщя. Във всеки един момент, във всеки орган на партията трябва да се носи отговорност - от всеки и от мен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови