Quantcast

Борисов: Ако сме във властта, поне 10 зам.-министри ще са мюсюлмани

OFFNews Последна промяна на 17 август 2014 в 15:04 12343 33

В следващото правителство трябва да има поне 10 заместник-министри български мюсюлмани и ако ГЕРБ спечели 121 депутати, това ще бъде факт, обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в с. Припек, община Джебел.

Той коментира още, че "българските мюсюлмани трябва да бъдат мост между партиите, а не разделителна линия, да са тези, които създават усещането за стабилност, за невъзвратимост в етническия модел, като оттам нататък всяка партия се състезава за максимален брой гласове".

„До този момент ГЕРБ и ДПС са партиите, където има най-много български мюсюлмани. Сега в нашите области, където има предимно смесено население, издирваме всичко, което е образовано, с добра репутация и ще му дадем път да се развива. Като имаш 121 депутати, не могат да ти извиват ръцете кой какъв да бъде. Като не спечелим изборите, оставаме опозиция. Тогава пак отиват на „Орлов мост“, целиват се и продължават със същия този успех нататък“, каза още Борисов.

След като минат изборите, пред ГЕРБ имало две опции - „или управляваме стабилно, или не участваме в каквито и да били такива коалиции с пазарлък. Какъв играч съм аз определят хората".

„Всички хора са на гурбет, защото години наред държавата не работи, а само се занимава с политика и всеки се определя за вожд. Много се обидиха Реформаторите за „драгалевския вожд”, та чак ме пратиха при царя. Преди десетина години, когато царят дойде, ако беше направена тогава коалиция между СДС с Иван Костов и царя, България щеше да е съвсем различна до момента”, каза Борисов.

„Сътрудничество може да се прави с всички партии и е задължително да се прави с всички партии. Изборите не са нещо, което да разделя хората. Управляваме сами, но разбира се, там, където има възможност, винаги сме работили в коалиция, където имаме с Реформаторския блок мнозинство в общинския съвет. Помните и в София „Синята коалиция” колко остро се изказва за Йорданка Фандъкова, сега започнаха да я харесват. Аз никога не съм си менил мнението за тях и винаги съм казвал, че им пожелавам успех. Оттам нататък коментарите им са дори обидни на момент, като се има предвид успехите им, които са пожънали. Те се радват на един евродепутат, ние на шест“, допълни той.

"Поздравете „Коалиция за България“ с всичките им коалиционни партньори и с всичките им сладури от „Орлов мост“, където бяха докарали от провинцията да правят митинг заедно, защото не може коалицията да събере хора да ни се противопостави”, каза Борисов.

„Въобще не мога да схвана тази „Коалиция за България“. Аз пия кафе, родопски чай, не се целивам по „Орлов мост“ като Станишев и Местан. Тези, където се целиваха, явно са много ревниви. Да ходят да се целиват пак, ние нямаме нужда. На БСП им се управлява, ама хем не могат, хем искат”, каза още Бойко Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.08 2014 в 14:53

Аз обещавам, ако съм премиер 10 зам.министри братовчеди, 8-9 циганета, 4-5 протестъра, 1-2 зелени клошари и поне един албинос! :))))

18.08 2014 в 09:07

Къде ще става помохамеданчването за желаещите за зам.министри? Боко лично ли ще ги обрязва?

18.08 2014 в 08:01

Точно така, някой трябва да разбие хватката на Доган - там хората не смеят да видигнат очи от години...
Не разбирам защо е това скачане - в РБ има цяла турска партия, аслоуу! Защо не се занимавайте с тях?...
Това населелние е българско и само който не е общувал с тях, не знае колко са свестни. Не ги унижавайте и не ги оставяйте при Доган, защото един ден ще се обърнат срещу нас. Не е ли по-добре да са с нас?

17.08 2014 в 23:31

Сретене, Сретене, къде си братко????

17.08 2014 в 22:06

Браво, Бойко! Всеки ден разбиваш на пух и прах всички опорни точки на ДПС, "реформаторите" и комунистите. Всички те лъсват по бели гащи! ДПС няма нищо общо с живота, потребностите и самобитността на българските турци! Ако им дадеш представеност във властта, ще разбиеш и фалшивата бизнес-партия, наречена ДПС!

17.08 2014 в 22:02

Който гласува за ГЕРБ, гласува за ДПС! БЪЛГАРИ, ОПОМНЕТЕ СЕ!

17.08 2014 в 20:16

Диман, няма да стане с Шао Лин.... Ако вземе такъв - той ще може да шамари Боце, а както е известно - от Боце може да бъде по-силен само Путкин.
По същия начин е и с министрите и кадрите на Герп - не се допускат по-умни от Боце, а те и не се и натискат по-умните от него, че ....... може и да ги ошамарят :-)

17.08 2014 в 19:53

Отишъл Кратунчо на кафе при Местан Доган, седят си турчулят и току подпръднат, и бързо им носят кафе.
Решил и Кратунчо да пробва и пръъъц ---скочили агите и залостили вратите -> сред нас цепеняк!!!

17.08 2014 в 19:09

"...на бсп им се управлява ,ама хем не могат ,хем искат..."На всички е ясно ,че бсп нямат нито едно успешно управление,а бОрисов има ли успешно управление?През 2001 година ДС докара кОбургота ,като използва уважението на "поданиците"към сина на цар Борис-3-ти...и недоволството на ошашавения електорат от проведените тежки реформи от ОДС ,за да стане все пак България нормална държава.Ако тогава Костов се беше втурнал да прави коалиционни споразумения с Кобургота със сигурност щяха да го обвинят,че се вмъква във властта през задната врата!...Нали за всичко ,ако няма виновник ,винаги Костов е дежурният виновен...

17.08 2014 в 19:07

... мноо тъпо, честна пожарникарска!

... хахахахахахаха