Още 7 зам.-областни управители от АБВ подали оставка

OFFNews 10 май 2016 в 19:41 3782 1

Трендафил Величков

Още 7 зам.-областни управители от АБВ са подали оставка, всеки момент се очакват и оставките на двамата зам.-министри от партията. Това съобщи пред БНТ говорителят на АБВ и бивш областен управител на Пазарджик Трендафил Величков.

Чакат се оставките на зам.-министрите на младежта и спорта Нина Найденова и на регионалното развитие Иван Аспарухов. По думите на Величков оставките вече са подадени, но премиерът Бойко Борисов все още не ги е приел.

За очакваните оставки на Найденова и Аспарухов съобщи по-рано и OFFNews, но за информацията нямаше официално потвърждение.

Величков допълни, че неговата оставка, която подаде преди няколко часа, е била приета вече от Борисов.

Благодаря му, че я прие, благодаря и за работата, която свършихме, коментира той.

Той подчерта, че от АБВ нямат намерение да повторят ситуацията с ДСБ, които оттеглиха подкрепата си за правителството, но останаха във властта.

Уважавам Петър Москов, но това, което се случи, не е редно. Нашето участие в правителството и нашата подкрепа се изчерпаха, подчерта Трендафил Величков.

Решението ни за напускане на властта е резултат от сериозен анализ, а в неделя ще чуете и мотивите ни. направихме анализ на всеки ден от управлението, на тежкия компромис, който трябваше да направим, за да има правителство. Трудно беше, но постигнахме много неща, като заслугата е най-вече на Ивайло Калфин, допълни Величков.

Не сме партия за един ден, за един мач, заяви Трендафил Величков. Познавам хората в БСП, плосък аргумент е, че се сближаваме след избора на Корнелия Нинова за председател, категоричен е той. 

Новите партии са новото бъдеще, средната възраст при нас е около 40 г., това е алтернативата. Омръзна ми да ми казват, че няма алтернатива и трябва да избера Пламен Орешарски или, не дай си боже, Сергей Станишев, каза още говорителят на АБВ. 

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови