Орешарски: Сякаш Бойко не е бил член на БКП

OFFNews Последна промяна на 06 октомври 2016 в 17:46 10935 6

Бившият премиер и настоящ кандидат за президент Пламен Орешарски не пропусна да коментира българската история в ООН. А именно представянето на Ирина Бокова и Кристалина Георгиева, както и изказванията на премиера, след като снощи станаха ясни резултатите. А те са второ място за Бокова, а Кристалина - предпоследна.

Пламен Орешарски обобщено казва, че Бойко се възмущава, че Бокова е Компартията, а по думите на Орешарски той самият също е. Също така коментира, че премиерът се държи все едно не е гледал резултатите, като е казал, че Бокова е провалила Кристалина за ООН. 

Ето и пълният коментар на ситуацията от Пламен Орешарски във Фейсбук:

Ден след злополучното гласуване на предложената от Правителството втора българска кандидатура – тази на Кристалина Георгиева за Генерален секретар на ООН сме свидетели на доста странни реакции на премиера Борисов. Най-меко казано, те показват дълбоко неразбиране на случилото се.

Той говори, че няма да се грижи за някаква комунистическа фамилия, сякаш нито той, нито другата негова кандидатка Цецка Цачева не са били членове на Компартията. Заявява, че моята кандидатура Ирина Бокова пречила на неговата Кристалина Георгиева, при очевидно обратното действие. Казва също, че Бокова нямала никакъв шанс, поради което я заменя с кандидат с още по-малък шанс...! Отбелязва, че за малкото време, с което разполагала Кристалина имала добър резултат (?!), сякаш още не е разбрал, че е предпоследна, а кандидатката със снето доверие - Бокова е втора...! Според премиера издигането на втора българска кандидатура не било гаф, защото те не го направили сами, имали уверенията на много държави... ? Тогава какво стана с тези уверения...?

Всичко това само, за да не подаде оставка...! А как ли ще бъде, когато Цецка Цачева загуби изборите...?

Провалът е толкова мащабен, че образът на българската дипломация ще бъде замъглен години напред и ще бъде проблем за всяка по-нататъшна българска кандидатура, включително за номинация на Ирина Бокова за евентуален подгласник на Гутериш, каквато настройка има сред влиятелните кръгове в ООН. За Кристалина Георгиева оставката й от ЕК е все по-актуална.

За да бъде изумлението пълно, премиерът отново отправи упреци към Орешарски от оградата на югоизточната ни граница, изградена точно от Орешарски и служеща да се хвали пред европейските гости колко добра е охраната ни и колко лош е този, който я организира.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25215

6

Лопе де Вега

07.10 2016 в 07:52

Бил партиец, бил комунист, ама е изживял онова, как му викаха антилектуалците - а, сетих се - КАТАРЗИС! Сега е безпартиен комунист - вожд на посткомунистическа партия и на целия нашия народ. Баща на българската демокрация!

Поздрав!

17668

4

Руслан

06.10 2016 в 21:50

Един достоен икономист и човек!
Пожертван за да се спаси суратя на др. Станишев за европейския социализъм.

7751

1

Big Smile

06.10 2016 в 18:36

По-добре да предложиш Сталинка отколкото Пеефски assholl!
Viva Pinochet!!!