Октай: Пеевски ще бъде изолиран от Доган

OFFNews 21 юли 2014 в 09:02 9161 2

Осман Октай

„Не виждам добри дни за бъдещето на Делян Пеевски, по-скоро той ще бъде игнориран дори от Доган.“

Такава прогноза направи в ефира на bTV бившата дясна ръка на Ахмед Доган Осман Октай. По думите му ситуацията в КТБ е предизвикала хаос в цялата държава и този хаос ще коства позициите на Делян Пеевски пред почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Според Октай в момента Ахмед Доган изпълнява план за отмъщение, след като в началото на миналата година на партийното събрание на ДПС е бил унижен от нападателя си Октай Енимехмедов. По думите на Осман Октай Сокола е успял да изпълни основната си задача – да постави БСП на колене.

„Има една приказка – много силен играч, ранен и унижен, не бива да му даваш ключа на държавата, защото ще ти навреди, той е обиден и агресивен играч. Той си изпълни най-главната роля – да постави на колене БСП, защото те са му изневерили онези, които е обслужвал“, каза Осман Октай.

Според бившия приближен на Доган в момента има криза в ръководството на ДПС, защото всички знаят, че ако останат извън властта след следващите избори, ще изгубят много позиции.

Октай прогнозира, че „задкулисието“ ще се опита да попречи на ГЕРБ да спечели пълно мнозинство:

„Първото нещо, което ще се опитат, е ГЕРБ да не реализира мнозинство и ако Бойко Борисов не допусне да бъде вкаран в прегръдки с Доган, той ще реализира изключително голямо мнозинство, подобно на Иван Костов през 1997 г. ГЕРБ имат шанс да управляват самостоятелно без широка коалиция.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews