Обсъждат спорните промени срещу корупцията в частния сектор

OFFNews 28 март 2018 в 07:16 2398 0

Днес ще се проведе общественото обсъждане за спорните промени в Наказателния кодекс, отнасящи се до корупцията в частния сектор.

Обсъждането ще се проведе по време на днешната парламентарна комисия по правни въпроси.

Миналата седмица ГЕРБ оттегли от програма на депутатите разглеждането на първо четене на няколко законопроекта за промени в Наказателния кодекс и поиска разглеждането им да бъде отложено с 10 дни. Мотивът -провеждането на дискусия по едно от предложенията - това на Министерския съвет. Текстовете на правителството за промени в Наказателния кодекс предизвикаха сериозни притеснения, че дават прекалено голени правомощия на прокуратурата да се меси в частния сектор.

Промените на Министерския съвет предизвикаха и други критики - че представляват намеса на държавата в частния сектор и дори, че биха могли да превърнат всеки българин в потенциален престъпник. Критики към законопроекта на Министерския съвет отправиха четирите най-големи работодателски организации, Висшият адвокатски съвет и от Върховния касационен съд. Новото обединение около ДСБ и Да, България също разкритикува промените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!