Областните управители на ГЕРБ обидени, този на Монтана сам хвърли оставка

Антония Чорева 16 февруари 2017 в 15:31 6361 5

Снимка OFFNews

Областният управител на Монтана Ивайло Петров (най-вляво) подаде оставка.

Областни управители на ГЕРБ, които бяха отстранени от служебното правителство, са обидени и искат името им да бъде изчистено.

На пресконференция петима от областните обявиха, че се чувстват оклеветени пред обществото заради мотивите, с които са отстранени, а именно, че могат да попречат на честния изборен процес.

Бившият вече областен управител на Варна Стоян Пасев обясни, че е съгласен новото правителство да смени властта, но не приема мотивите за освобождаването си от поста. По думите му в обществото остава лош привкус и убеждението, че областните управители могат да манипулират изборите.

Уволненият областен на Ямбол Димитър Иванов каза, че не е сърдит, че е сменен, но попита дали по тази логика губернаторите са манипулирали президентските избори, в които е избрана не Цецка Цачева, а Румен Радев.

Бившият областен управител на Велико Търново Пенчо Пенков бе категоричен, че не може по такъв начин да се петни името на хората.

С шега към уволнението си подходи областният на Габрово Николай Сираков. "Герой съм от втората серия на сагата уволнение на управители, освободени на Трифон Зарезан", каза той. И обясни, че на 14-ти февруари е получил писмо от Министерския съвет, че ако ще участва в листи на изборите, трябва да подаде молба за отпуск. Ден по-късно получил документи за освобождението си с мотива, че участва в листите. Сираков е подчерта, че към момента няма нито една регистрирана листа в Габрово и съответно не участва в такава. По думите му това е лъжа и липса на професионализъм.

Накрая се включи и областният управител на Монтана Ивайло Петров, който каза, че е все още действащ, но няма да чака до следващата сряда, когато е заседанието на кабинета, и подава оставка. След като изразиха обидата си, губернаторите от ГЕРБ уточниха, че са освободени от служебния кабинет с мотива, че са подали молби за отпуск, с изключение на габровския, който е отстранен заради участие в несъществуваща все още листа. Областните подчертаха, че не са манипулирали избори, тъй като нямат пряк достъп до процеса.

На финала пожелаха: "Новите областни управители да проведат едни честни избори".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6469

3

Halo

16.02 2017 в 17:17

Според мен "служебното" правителство разчиства де каквото може, а не че се е разтревожило за "честността" на изборите.

15614

1

OTBPAT

16.02 2017 в 15:42

Изпреварил ги демек? :))
 
X

Да помогнем на украинските деца!