Кабинетът смени още 7 областни управители

OFFNews 15 февруари 2017 в 12:19 9735 5

Снимка БГНЕС

Служебното правителство сменя още 7 областни управители, тъй като се включват в партийни листи, съобщи говорителят на Министерския съвет Ирина Белчева. 

Ще бъдат сменени областните управители на Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник. 

Двама от освободените са били в листите на Реформаторския блок. Това са областните на Видин и Стара Загора – Момчил Станков и Георги Ранов. Останалите са назначения на ГЕРБ: Габрово - Николай Сираков, Смолян – Недялко Славов, Пазарджик – Гинче Караминова, Плевен – Ралица Добрева, областен организационен секретар на ПП ГЕРБ в града и Перник – Александър Александров.

Преди седмица кабинетът смени 14 областни управители. Като причина за уволненията беше посочено желанието за честно проведени избори. 

"Министър-председателят нямаше намерение да прави повече промени в областните управители. През последната седмица в Министерски започнаха да постъпват молби за неплатен отпуск от страна на областни управители, поради желанието им да се включат в партийните листи на предстоящите парламентарни избори", коментира тя, като подчерта, че това би поставило под въпрос честността и прозрачността на проведените избори в тези области.

"Ето защо ще има 7 смени на областни управители. Няма как да има честни избори, ако областният управител е в листата на някоя от партиите", посочи Белчева. 

"Работата с областните управители е много важна. Ето защо от следващото заседание на Министерски съвет премиерът Огнян Герджиков въвежда практиката двама областни управители, на ротационен принцип, да присъстват и след това да се срещнат с министър-председателя и с кабинета, за да обсъдят хода на подготовката на изборите и също така да съобщят каква е ситуацията в областта, за която отговарят", допълни говорителят на Министерския съвет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови