НСО няма нужда от реформи, смята новият ѝ началник

Тема №1 за службата остава "овехтелият" автопарк

OFFNews 28 юни 2018 в 15:22 3664 0

НСО няма нужда от реформи, смята новият ѝ началник

Промени в Закона за НСО поиска началникът на службата генерал-майор Данчо Дяков. Той беше представен днес пред депутатите от комисията по отбрана. Пред народните представители той каза, че законът може да бъде редактиран в частта за взимане на решения.

Според него обаче реформи в службата не се налага да бъдат правени.

Не предвиждам значителни реформи в службата, защото службата доказа, че функционира много добре. Ако има някакви реформи, те ще са да може тя да бъде по-гъвкава при вземането на решенията, така че колегите ми не трябва да се притесняват от структурни и други реформи, обясни пред журналисти Дяков. Той уточни, че промени по отношение на категориите охранявани лица могат да бъдат направени само от политиците.

Той не пожела да посочи какви са реформите, които иска да бъдат направени и те били обсъждани само в службата на този етап. Това как ще се придвижат промените в закона зависи от парламента, заяви Дяков и допълни, че се надява новите текстове да станат факт до края на годината. 

Намеренията на ръководството на НСО са да бъдат оптимизирани разходите в службата, за да бъдат повишени заплатите на служителите. 

Съкращения в НСО няма да има, но и нови назначения също, защото бюджетът не го позволява, стана ясно още от думите на Дяков.

Той каза, че един от проблемите на службата остава остарелият автопарк. Според него автомобилите на НСО "не са първа младост" и средната им възраст варира между 12 и 15 години, което изразходва голяма част от ресурса на службата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!