Новият главен секретар на МВР ще е Живко Коцев

Ружа Райчева 01 септември 2023 в 14:27 12693 0

Живко Коцев

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Живко Коцев

За главен секретар на Министерство на вътрешните работи, който ще замести Петър Тодоров, ще бъде предложен досегашният зам.-главен секретар на ведомството - Живко Коцев. 

Това съобщи премиерът Николай Денков пред журналисти в парламента. Предложението е съгласувано между премиера и вътрешния министър Калин Стоянов.

Петър Тодоров все още не е освободен от поста. Миналата седмица президентът Румен Радев отказа да приеме искането на Калин Стоянов да освободи Тодоров. Въпреки това Петър Тодоров сам подаде оставка

През юли Калин Стоянов временно назначи Живко Коцев за зам.-главен секретар на МВР.

Кой е Живко Коцев?

Живко Коцев е роден на 9 октомври 1971 г. в София. Завършил е Академията на МВР, Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", откъдето има магистърска диплома по право. Преминал е специализирано обучение в Международната правоприлагаща академия – ILEA в Будапеща.

През 1991 г. започва работа като полицай в СДВР. Работил е като инспектор в сектор "Престъпления против личността и грабежи", началник на сектор "Грабежи", началник на Четвърто РУ-СДВР, директор на ОДМВР-Велико Търново и в Главна дирекция "Национална полиция".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика