''Никога, по никакъв начин''. Денков отрече Алексей Петров да е участвал в преговорите за кабинета

Ружа Райчева 01 септември 2023 в 12:43 2677 9

Николай Денков в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Николай Денков в парламента

Министър-председателят Николай Денков отрече твърдението на Бойко Борисов, че покойният Алексей Петров е участвал в разговорите за съставянето на правителството.

“Никога по никакъв начин не съм виждал Алексей Петров, не съм чувал нищо от или за него в процеса на подготовка на управление”, заяви Денков в парламента пред журналисти.

По думите на премиера той за пръв път е чул подобна информация от медиите. Денков категорично отрече и Алексей Петров да е участвал в изготвянето на законодателната програма.

“Нито от Бойко Борисов, нито от Кирил Петков съм чувал за Алексей Петров. Никога не съм се чувал по телефона с него, нямам му телефона, ако имате въпроси за Алексей Петров - насочете ги към Бойко Борисов”, каза премиерът.

Той заяви, че би бил притеснен, само ако знаел за поети ангажименти към Алексей Петров. “Цялата законодателна и управленска програма е пред очите ви. Ако е участвал Алексей Петров, Кирил Петков ще каже”, каза Денков.

Според него няма как МВР да работи в двугласие. Денков съобщи, че за нов главен секретар на МВР ще бъде предложен сегашният зам. главен секретар на МВР Живко Коцев.

За ограничаването на правомощията на президента

Николай Денков коментира, че искането за ограничаване на правомощията на президента е дошло от разделението на властите. По думите му, по време на дълго работещите служебни правителства, се оказало, че няма как да се спазва разделението на властите.

“Може да стане чрез промяна в Конституцията или законите, или ако президентството си даде сметка, че е преяло с власт и че е добре да върнем разделението на властите там, където би трябвало да бъде”, заяви Николай Денков.

"Някой претопля и пренаписва истории с бившите си верни другари"

Бившата говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова също коментира твърдението на Борисов. "В опит да отклони вниманието от разследването на Турски поток и изнервен от георадара на Хемус, някой претопля и пренаписва истории с бившите си верни крими другари!", написа тя във Фейсбук. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1100

10

qwertz

02.09 2023 в 12:49

"Общо 12 компании ще получат над 34 млн. лв. за създаване и развитие на иновативни услуги и продукти. Средствата са по четвъртата мярка от Плана за възстановяване и устойчивост по линия на Министерството на иновациите и растежа.

Я реви още бантускот заблатен. Лъже, маже ...типична Тиква с фес.
ХАХАХАХАХАХАХА

9347

8

Анализи

01.09 2023 в 20:01

Ей qwertz тролче, не лъжи, защото всичко се знае. Още няма нищо платено по плана за възстановяване. Плоска лъжа за нещастници.

-1100

7

qwertz

01.09 2023 в 19:13

В коалиция билЕ... мЪ им се бил "изплъзвал кокала".

Не мога да спря да се хиля на бантустанската Тиква.
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

-1100

6

qwertz

01.09 2023 в 19:11

"Академик Денков е изключителен премиер,"

Ето я една такава бантустанска тиква - Променлива/Демократична...

"Изплъзвал им се бил кокала на олигархо-мафиотската общност"

Леле-леле... Съвсем се е маносала бантустанската Тиква.

"Фирми, свързани с ППДБ и Васил Терзиев са сред спечелилите милиони от Плана за възстановяване."

"Саша Безуханова едновременно е жури-оценител и е ангажирана с една от фирмите, която също като дружество, контролирано от финансовия министър Асен Василев и лидера на ПП Кирил Петков взема милиони от държавата от Плана за възстановяване"


ХАХАХАХАХАХААХАХА
Ае в лЕво, фес.

9347

5

Анализи

01.09 2023 в 18:28

Академик Денков е изключителен премиер, но олигархично-мафиотската общност е крайно недоволна, че кокалът им се изплъзва. Затова е цялото виене от обслужващите ги медии и други слуги.

-1100

4

qwertz

01.09 2023 в 17:25

"Денков отрече Алексей Петров да е участвал в преговорите за кабинета"

“Никога по никакъв начин не съм виждал Алексей Петров, не съм чувал нищо от или за него в процеса на подготовка на управление”.

Мисирките пак се мъчат да манипулират изказвания.
ХАХХАХАХАХАХАХАХАХА
Хайде марш при Тиквите да ви нахранят. Кеф ви при дъртата и простата от Банкя, кеф ви при новите Променливи/Демократични Тиквета.

123

3

Динчев

01.09 2023 в 17:07

Тоя "академик" НЕ Е УЧАСТВАЛ.

Само му е било наредено от Посолството.

1000

2

Той Денков няма как да знае. Все пак той не е участвал в тея преговори.

710

1

Бълг

01.09 2023 в 13:36

Това български премиер! Не плюнчо като банкянския шопар!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика