Нова Република ще спре крадливата коалиция "БСП-ГЕРБ", заяви Кънев

OFFNews 19 февруари 2017 в 15:43 8621 19

Нова Република ще спре крадливата коалиция

Снимка Нова Република

Вече се водят преговори между БСП и ГЕРБ за обща коалиция след изборите. Това обяви в Добрич председателят на Нова Република Радан Кънев, съобщават от пресцентъра на партията.

Той посочи, че има реална опасност БСП да се върне на власт.

„БСП се връща на власт и се готви да краде още повече отпреди. Корнелия Нинова обещава да дава, но комунистите могат само да взимат – взеха живота и земята на хората преди 70 години, обрекоха на глад българите по време на лукановата зима и жанвиденовата зима, окрадоха почти всичко при тройната коалиция на Станишев, извадиха мафията на първия ред при Орешарски. Трябва ли сега да преживеем и Нинова", попита Кънев.

Той обвини ГЕРБ за това, че БСП днес отново се е "озъбила за властта". Той посочи две причини – първо, ГЕРБ управляваха по същия комунистически начин в последните 10 години и принудиха много хора да гласуват в червено, за да махнат Борсов и Цветанов. Втората причина е, че вече говорят с БСП за бъдещо управление.

„За нас няма съмнение, че се водят преговори между БСП и ГЕРБ", каза Кънев. Слушаме гузните опровержения на Нинова и Борисов. Но това са хора, които много ги бива по лъжите и са го доказали", каза Кънев.

Той припомни изявлението на Владислав Горанов, че е време за голяма коалиция, както и на Румяна Бъчварова, че биха преговаряли абсолютно с всички след изборите. Кънев не пропусна и признанието на Михаил Миков, че през 2014 година ГЕРБ са предложили коалиция първо на БСП.

„И това след Орешарски, след Пеевски, след 400 дни на протести. Веднага след това г-н Борисов е почукал на червената врата и е молил за коалиция", каза Кънев.

Председателят на Нова Република обясни, че всички се готвят да управляват – и т.нар. патриоти, реформаторите на Кунева, Светльо Витков и хората на Бареков, и Марешки.

Нова Република ще бъде единствената опозиция на такова управление, обяви Кънев. Той няколко пъти каза, че десните избиратели не трябва да бъркат него, Трайчо Трайков и Мартин Димитров с реформаторите.

„Ние не сме нито със Светльо Витков, нито с червените земеделци, които гласуваха за Пеевски и Станишев, нито сме с Лукарски. Ние сме Нова Република".

Радан Кънев представи водача на листата на Нова Република в Добрич – това е преподавателят в Международния колеж – Добрич Драгомир Цукев, който има дългогодишна практика и в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

19

Denis Rizanov

20.02 2017 в 10:23

нали се сещаш, че хората сме РАЗЛИЧНИ и реагираме по различен начин на едни и същи неща

Разбира се Ред. Но и всяко правило си има изключения. Ето едно от тях:
Когато кажеш "здравна" всеки би допълнил "каса".
Но когато кажеш "каса" болшинството биха добавили "бира".


Успешен ден и седмица на всички от "Прогресивните сили"!

12129

17

ig

20.02 2017 в 08:58

Пълно е навсякъде с тролове на герб и на бсп. Личи си по коментарите, само присмех, без никакви аргументи. Няма смисъл да се пише никъде... Лошото е, че народът е тъп и вярва, т.е. троловете си вършат успешно работата. Ще ви кажа, вие знаете какво да си купите, щом сега за някакви мизерни пари, жертвате бъдещето на страната ни. Естествено, че няма да гласувам нито за герб, нито за бсп, нито за реформаторите, нито за марешки.. Мисля, че който има мозък, може много добре да прецени.

63994

15

Red or Dead

19.02 2017 в 22:13

Денис, аз коментирах от призмата на твореца музикант, нали се сещаш, че хората сме РАЗЛИЧНИ и реагираме по различен начин на едни и същи неща, приеми, че асоциациите ни се различават, което не изключва нито твоята, нито моята теза......

Апропо, безспорно си много прав....човек се учи докато е.......жив......надявам се да важи за всички.....

Между другото, на тези тикви за които ти говориш,в нашия край им викаха......“цигулки“, не че е съществено...честно казано не ми се задълбава в...ТИКВЕНИЯТ нюанс.....лично на мен ми идва в повече....

26179

14

ELPIDA

19.02 2017 в 21:18

Радане, с тези внушения,онанираш ли , бе?
Не разбра ли,че вече е време да си направиш поликур-актно харакири и да изчезнеш от хоризонта.

42249

13

Denis Rizanov

19.02 2017 в 21:14

Ред, освен музикален инструмент, в някои краища на България "гъдулка" е и вид тиква. Продълговата, обича много да се "катери" по дървета и стобори. Като почнат да узряват се образува характерна кухина в тях. Изразът "прост си като гъдулка" подчертава в сравнителна степен, че главата на опонента, сравнен с гъдулка е празна и куха като нея.
Век живи, век учись.

63994

12

Red or Dead

19.02 2017 в 19:36

радуна кемперова е толкова изпаднала,че вече дори и не ме мотивира да драсна и 2 думи, но огиту123 и Соте ме провокираха....
Соте, всичко е вярно дето си написал, НО защо по дяволите е това ОБИДНО за....гъдулката сравнение, тя е един прекрасен инструмент от който талантливи ръце биха извлекли прекрасни трели......докато при 'огитУ123'....ОЧЕИЗВАДНО е....мисия невъзможна.....

12014

10

ognian123

19.02 2017 в 18:06

Време е да разберем кои са комунистическите отрепки.По путинофилството ще ги познаете.Те са и патриоти(рубладжий )те са и царските хора.БСП е водеща.ГЕРБ са зависими от мафията.Марешки е ново лице на корупцията.Да гласуваме за доброто,а не за по малкото зло.