Нов кръг преговори: ГЕРБ отиват на срещи с ДПС, БСП и ИТН в парламента

Ружа Райчева 04 май 2023 в 07:00 1287 1

Лидерите на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Лидерите на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание

Днес представители на парламентарната група на ГЕРБ ще се срещнат с ДПС, БСП и "Има такъв народ" в Народното събрание. Срещата с "Възраждане" остава за утре.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че се отказва от плановете си да състави правителство заедно с "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и че ще предложи правителство на малцинството със свои министри, а ако то не се приеме - ще преговаря за "правителство на личностите" от всички партии.

Съпредседателят на ПП Асен Василев реагира като каза, че ПП-ДБ няма да преразгледа състава на проектокабинета, така че да се хареса на ГЕРБ. ПП-ДБ също ще започнат разговори за втория мандат с всички политически сили.

Днес ГЕРБ ще се срещнат с ДПС в 11 часа, с БСП в 13 часа и с "Има такъв народ" - в 15 часа. Преговорите ще води лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1930

1

Муню

04.05 2023 в 08:51

Хартиената коалиция Магнитски най-накрая ще се разлизира с любезното съдействие на Президента Радев!!!
Пилота в школата не знам какво е учил, но ако това му е бързото раздване на манда, бавното ще го изучаваме в училищата, а в севата ще сме за пример!!!
Един месец след избороти няма даден мандат!!!