"Нормална държава" на Георги Кадиев ще се бори срещу корупцията и олигархията

Иван Меграби 12 юни 2016 в 15:35 5859 8

Снимка БГНЕС

Бившият член на БСП и независим депутат Георги Кадиев официално учреди и застана начело на политическа партия "Нормална държава".

"Политическа партия Нормална държава е партията на онеправданите срещу оправданите. Оправданите от нашите съдии, от нашите прокурори, безнаказаните, които години наред превръщат държавата ни в отвратително място за живеене", така Георги Кадиев определи политическото формирование на състоялото се днес в зала 3 на НДК учредително събрание.

"Няма никакво значение дали си ГЕРБ, дали си БСП, дали си ДПС, дали си друга системна партия, както те се наричат, ако зад тебе седи моделът Пеевски", каза Кадиев, който призова за приемственост в политиките. Лидерът категорично заяви, че партията му няма да преговоря с политически сили, за които смята, че са част от системата за опорочаване на политиката в България.

По думите му "Нормална държава" ще бъде партията, която ще даде своя принос в това да се пребори корупцията, която разяжда обществото. Други цели са контриране на олигархията и феодализацията, особено в малките населени места, както и гарантиране на добро здравеопазване на гражданите.

"На един криминален бос, който беше прострелян в Слънчев бряг, до снощи са му прелети 80 банки кръв", каза Кадиев, отбелязвайки неравния достъп до здравеопазване.

Като "двойка на цялото българско общество" той определи факта, че 1/3 от учениците получиха слаба оценка на матурите по математика. Според Кадиев "Нормална държава" ще мотивира учителите да създават образовани деца.

Партията планира и мерки за подпомагане на младите предприемачи със създаване на фонд за инвестиране в стартиращи компании и данъчни облекчения за хора до 30 г., отварящи собствен бизнес. Предлага се и идеята българите в чужбина, които решат да се върнат у нас заедно с бизнеса си, също да бъдат стимулирани финансово.

"България никога не трябва да става плацдарм за водене на някакви противодействия, бойни действия или каквото и да е противостояние на големи държави. Ние сме малка държава, нашата съдба е да бъде мост между големите държави, а не тяхно противостояние", каза Кадиев, говорейки за възгледите си за външната политика на страната. Според него тя трябва да се ръководи от икономическите интереси.

Председателят обеща да бъде създадено законодателство, което да задължи държавата да инвестира в индустриализацията, изгубена през последните 26 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

9

Izalina

12.06 2016 в 22:08

Само на мен ли ми се струва, че заглавията на новоизлюпващите се кандидат-полит-формацийки стават все по-абсурдни?
Ако нямам досег с БГ-реалността и съм страничен любопитен иностранец, вероятно ще се смея из зъга си :)

77927

7

El Commandante

12.06 2016 в 18:48

"Партия на продаващите ток срещу непродаващите ток"

Ахахахахахахахахах.....

12319

6

Чичо ви

12.06 2016 в 18:23

Олигарх олигарху око не вади, тоа нещо се опитва да ни пързаля... или е преживял катарзис!?

16193

4

SC

12.06 2016 в 17:54

Получих дежа вю.

21668

3

Руслан

12.06 2016 в 16:53

Партия на продаващите ток срещу непродаващите ток

11841

1

трафоПОСТ

12.06 2016 в 15:48

Е, това означава да се бори със себе си и жена си.