Нинова: Започнахме с еуфория, завършваме със скандали

OFFNews 07 май 2021 в 13:36 2167 0

Само месец след изборите 45-ото Народно събрание приключва със скандали, а започна с еуфория, декларира от трибуната председателят на БСП Корнелия Нинова. 

"Еуфория, че ГЕРБ са отстранени от властта и Борисов вече няма да е премиер, и скандали, уж за процедури. Зад тези процедури прозира друга истина: интереси, лобизъм, партиен егоизъм и личностни амбиции. Вместо съединението да ни направи силни срещи модела "ГЕРБ", разединението ни направи слаби и моделът продължава да управлява" ,заяви Нинова. 

По думите ѝ основната задача на всеки парламент е да приема закони и да осъществява парламентарен контрол. 

"Със съжаление казваме, че този парламент за един месец не прие нито един закон в полза на хората, с изключение на Изборния кодекс. Не направи нито един парламентарен контрол към нито един министър от правителството на Борсиов", категорична беше председателката на БСП.

Тя твърди, че БСП са предложили реални действия с внесеното предложение за мораториум върху определени действия на правителството. 

"Не разбираме защо новите партии в парламента блокираха този мораториум в първите дни. Зацикли и съдебната реформа. В процедури се удави общото ни желание да закрием Специализирания съд и прокуратурата", каза още Нинова. Тя добави, че докато депутатите се чудят как да реформират прокуратурата, днес пред нея стои по-голямо предизвикателство - фигурата на Светослав Илчовски, заяви лидерът на БСП за бизнесмена, направил скандални разкрития пред комисията за ревизията към НС, оглавявана от Мая Манолова. 

"Ако сме правова държава, прокуратурата отдавна да се е самосезирала", заяви от трибуната Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови