Нинова: Важно е какво ще каже лично Слави Трифонов, ще го поканим на лидерска среща

OFFNews 27 август 2021 в 08:33 5451 1

Снимка БНТ

Ролята ни в момента е на медиатор, който трябва да тушира противоречията - Бойко Борисов не е за подценяване. Позицията на ИТН е много важна, без тях не може да има стабилен кабинет и мнозинство. Важно е какво ще каже Слави Трифонов, но нека го направи лично. 

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ. Днес левицата ще получи от президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание. 

Няма да предложим готов кабинет и министър-председател. Запазихме добър тон и можем да говорим с всички. Длъжни сме да опитаме“, обясни тя. 

Трябва да имаме разговори, съгласие, черно на бяло и подписи за какво ще се прави. След това отваряме разговорите за министри и премиер. Всеки може да предложи и заедно да решим. Вчера обмисляхме подхода на разговорите, може би ще започнем с всяка партия поотделно и след това ще направим четиристранна среща. При първия мандат това се оказа проблем. Важно е да се съберем лидерите на партиите. Моментът е толкова важен, че трябва да се поеме отговорност“, каза още Нинова. 

„Има аргументи защо трябва да има кабинет. Вярвам, че е възможно, ще направя всичко по силите си това да стане. Трите кризи – мигрантската, социално-икономическата, COVID, изискват работещи НС и кабинет. Истинските реформи не могат да станат без това“, коментира Корнелия Нинова. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада