Quantcast

Нинова: Страх ли, г-н премиер? Кой реши България да е срещу Кьовеши?

OFFNews Последна промяна на 05 април 2019 в 16:55 4937 3

Лидерът на БСП Корнелия Нинова публикува твърде основателен и смислен въпрос към премиера Бойко Борисов: "Кой държавен орган и с какъв акт е решил България да гласува против избора на румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор?".

Вчера Съвета на Европейския съюз препотвърди подкрепата си за френския кандидат Жан-Франсоа Бонер с мотива, че главният прокурор трябва да бъде опитен и независим професионалист. А представителят на страната ни за втори път е гласувал против кандидатурата на Кьовеши, която е символ на борбата с корупцията в северната съседка. Освен всичко друго тя е враг номер едно на управляващите бивши комунисти в Румъния, които всячески се опитват да саботират кандидатурата ѝ - включително със забрани да напуска страната и говори пред медиите. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова вече се обяви в подкрепа на Кьовеши и срещу позицията на партия от семейстовото на ПЕС, докато управляващите явно са инструктирали представителя ни в Съвета на ЕС да гласува против нея.

Ето какво написа председателят на Столетницата на личния си фейсбук профил:

Предстои избор на европейски главен прокурор. Имам един въпрос към премиера Борисов: кой български орган, коя държавна институция, кога и с какъв акт реши България да гласува в Съвета против кандидатурата на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор?

Европейската комисия и Европейският парламент застават зад нея. Съветът на ЕС е против, в това число и България.

Защо, господин премиер? Страх?

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2125

3

Генката

06.04 2019 в 00:28

Страх не, ами направо ужас. Непримиримата Кьовеши, която е абсолютно наясно какво се случва по нашите ширини. Баце и другите от ОПГ-то са силно притеснени. Нинова печели точки с този въпрос, още повече, че бивши бсп величия и нейни сегашни враговр също ще са интересни за Кьовеши.

7911

2

kokoten

05.04 2019 в 18:23

Гарджев,ти си просто един прозрачен гербераст и не на последно място място-доста тъп....бегай си у апартаментите...