Нинова поиска да се замразят депутатските заплати

OFFNews Последна промяна на 19 април 2017 в 10:42 1686 5

По волята на народа „БСП за България“ е втора политическа сила. Политиката има принципи - има управляващи и да има опозиция. БСП ще е опозиция в този парламент. 

Политиката има и правила - да дадеш на народа си възможност на свободен избор между алтернативни идеи и програми. Ние сме алтернатива на ГЕРБ, политическа и управленска алтернатива, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание по време на първото заседание на 44-ия Парламент.

В политиката има и морал - да не предаваш тези, които ти вярват и те следват. Близо 1 млн. българи вярват, че „БСП за България“ носи промяна. Няма да ви предадем в 44-ото Народно събрание“, посочи Нинова. Тя открои като надпартийни интереси - националната сигурност на България и силен Европейски съюз. 

Корнелия Нинова каза, че иска Европа обединена, силна и солидарна. „Нашата отговорност ще бъде да преведем ЕС през трудностите“, каза тя. По думите ѝ трябва да се намери баланс между интересите и добави, че е важно да се защитят и интересите на българите във Великобритания заради Брекзит. Лидерът на БСП призова за национално съгласие по демографската криза и отчете, че няма разделение по цвят и партия пред опасността да изчезнем като народ. 

Тя подчерта, че БСП остават различни и за тях управленската алтернатива е икономика не на монополи, а на малък и среден бизнес, защита на българското земеделие. Тя заяви, че още тази седмица внасят редица законопроекти и искане за изслушване на КЕВР, за да се разбере в чий интерес работи комисията. Нинова посочи, че ще подкрепи ГЕРБ в увеличението на учителските заплати, но според нея това няма да реши проблемите в образователната система. По думите ѝ без инвестиции в наука, култура и духовност, няма как да се постигне голям напредък. „Най-сериозна е нашата алтернатива в политиката по доходите и борбата с бедността“, заяви Корнелия Нинова. Тя посочи, че на предложението на управляващите за 200 лв. пенсия, БСП внася алтернативно предложение за преизчисляване на всички пенсии.

По повод обещанията за увеличение на минималната работна заплата, според нея няма морал доходите на хората да не с вдигат, а депутатите да увеличават своите възнаграждения. Нинова заяви, че внасят предложение депутатските заплати да се замразят. "За да се случи нашата алтернатива има един въпрос на въпросите - корупцията, битова престъпност, съществуващата паралелна държава", каза Нинова и подчерта, че трябва да се подсигурят системите на МВР и на Отбраната.

"Не успяхме да спечелим избори 2017, но състезанието не е приключило. Намираме се на полувремето. Продължаваме по пътя, който очертах. Продължаваме промяната и тя ще стане", каза Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9780

5

Перко

21.04 2017 в 17:56

Със замразяване няма да стане. Спиране трябва

11714

4

OTBPAT

19.04 2017 в 12:18

'щото всичките сте там за едните заплати и служба на Родината, а? :)))

38251

3

Denis Rizanov

19.04 2017 в 12:05

Популистко.
Ако ще залага на това - да ги намали преди да ги замрази!
Този парламент още е не е започнал а вече трябва да свършва.

12009

1

Nik68

19.04 2017 в 11:14

Замразете ги. Ама ще си остане само декларация. Спрете си и допълнителните възнаграждения за комисии и представителните.