Нинова подкрепи Жаблянов: Ако си тръгне, няма да предложим друг зам.-шеф на парламента

OFFNews 20 февруари 2018 в 15:37 6745 4

Лидерът на БСП Корнелия Нинова застана зад своя колега депутат Валери Жаблянов и го подкрепи в скандала след изказването му, че Народният съд е "необходимо и неизбежно правосъдие".

„Заставаме зад Валери Жаблянов, не смятаме, че той трябва да си даде оставката като заместник-председател на НС, но ако това стане – няма да предлагаме друг кандидат за неговото място в парламента“, каза Нинова, цитирана от БГНЕС.

Миналата седмица от ГЕРБ поискаха оставката на Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание заради скандалното изказване.

То бе направено в декларация на БСП по повод Луковмарш и неговото провеждане в София. Позицията бе разпространена от пресцентъра на партията. Декларацията тогава бе свалена бързо от сайта, но вече беше стигнала до медиите. Едва по-късно стана ясно, че автор на декларацията е на Валери Жаблянов. Обяснението на социалистите за гафа беше "техническа грешка".

На 15 февруари на извънредно заседание на ИБ на БСП с ръководството на парламентарната група бе решено, че БСП не приема искането за оставка на Валери Жаблянов като заместник-председател на НС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5863

1

Babaliuga

20.02 2018 в 16:00

Тази партия трябва да бъде забранена. Техните предшественици са направили много по - лошо нещо от геноцид - пречупили са духа не един народ, нещо, от което теглим и до ден днешен.