Нинова от Бузлуджа: Все по-вероятно е да има нов кабинет

OFFNews 31 юли 2021 в 11:57 4187 0

Снимка БТА/Христо Касабов

„Отчитайки какво свършихме дотук, все по- вероятно ми се струва, че ще има редовен кабинет. Разбира се, не на всяка цена, както знаете остават още важни решения – за състава на Министерския съвет и формата за подкрепа“.  Това заяви в подножието на връх Бузлуджа, където социалистите отбелязват 130- годишен юбилей, лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от бТВ.

За на личността на предложения за премиер от „Има такъв народ“ Пламен Николов председателят на БСП заяви, че го познава покрай преговорите с ИТН за сформиране на правителство.
„Той беше част от преговорния екип на ИТН в частта образование. Там показа компетентност и диалогичност в тази сфера, разбира се това не е достатъчно, затова ние във вторник ще го поканим на общо събрание на парламентарната група и на нашите коалиционни партньори. Искаме да го изслушаме и да получим гаранции, че това, за което се договорихме по време на преговорите за политики, ще бъде изпълнявано следващия“, уточни Нинова.

БСП няма да предлагат министри в новия кабинет, каза Нинова.

Сериозните разговори, които проведохме, уважителното отношение към БСП, което получихме от ИТН, и необходимостта от нашата подкрепа в самата зала ни дават основание да кажем, че без БСП няма да има стабилно правителство”, заяви още лидерът на БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови