Нинова не иска да каже дали изобщо ще гласува на балотажа

Задкулисието в БСП, което работеше за Борисов, сега е с Радев, твърди тя

OFFNews 16 ноември 2021 в 18:15 5153 2

Снимка БТА, архив

"Ще видите на втория тур, ще видите в неделя". Така Корнелия Нинова, председателят на БСП в оставка, отговори на въпроса дали ще гласува на балотажа за президент.

Аз доведох Радев на "Позитано" 20 и си спомням огромната съпротива тогава, каза пред bTV Нинова.

По думите ѝ не е било правилно той да подкрепя толкова активно формацията на Кирил Петков и Асен Василев, която тя определи като "президентска партия".

Нинова коментира още, че е не е била разумна постъпката на Радев, когато той отиде в НС и заяви, че вътре е статуквото, а промяната - по площадите. Тя твърди, че тогава е парирала недоволството на парламентарната група на БСП.

Задкулисието в БСП, което работеше за Борисов, сега е с Радев

По-рано днес председателят на БСП подаде оставка на заседание на Изпълнителното бюро на Столетницата. Причината - "катастрофалният резултат" на изборите.

В събота ще бъде свикан Националният съвет, а конгрес - през януари, заяви Нинова и обясни, че до този момент тя ще остане начело на партията.

Тя твърди, че вътрешната опозиция в БСП е създадена от бившия премиер.

"Борисов хранеше вътрешната опозиция в БСП", каза тя и допълни, че Борисов е давал обществени поръчки на хора от БСП. 

Според Нинова вълната на съпротива срещу нея е създадена от лидера на ГЕРБ, а днес това задкулисие в БСП се е пренесло в служебния кабинет.

Преговорите за правителство

Днешният, първи разговор между БСП и "Продължаваме промяната" е бил на ниво лидери, очаква се в следващите дни да бъдат излъчени и експертните групи, съобщи тя. Няколко часа по-рано се проведе срещата ѝ с Петков и Василев.

Двете формации са постигнали съгласие за нуждата от стабилно управление. Нинова заяви, че е повдигнала темата за приемането на бюджета като основен приоритет, наред с тези, които изтъкват от ПП.

Тя потвърди, че преди да бъде излъчен кабинет, трябва да бъде подписано споразумение с всички реформи и цели за следващите четири години.

Нинова беше категорична, че са получили покана БСП да е коалиционен партньор в бъдещото правителство.

За постове не е ставало дума. Според Нинова обаче трябва да има и министерство, което да бъде оглавено от БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!