Нинова към партиите на протеста: Отказахте мнозинство, за да сменим Гешев, сега сменяме охраната му

OFFNews 03 септември 2021 в 12:06 8442 1

Вие отказахте да направим мнозинство, което да смени главния прокурор Иван Гешев, а сега търсите мнозинство, което да смени охраната му. Ето на това му се казва „реформа по протестърски“. Така ли отговаряте на очакванията на хората, които десетки дни бяха на площадите с две искания – оставка на Борисов и оставка на Гешев. 

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова, като се обърна към ИТН, Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме“.

В декларация от името на парламентарната група Нинова се извини на българските гражданите за това, което им причиняват депутатите, особено в последните два дни. 

Видяхте вчера и днес какво се случва – нашите важни въпроси са цената на тока, на хляба, на млякото, увеличението на цените на газа, ниските ви заплати и пенсии, препълните ни болници, липсата на лекарства, фирми, изправени пред фалит, растяща безработица и инфлация. Всичко това може да се заключи в три думи – актуализация на бюджета. Да чухте нещо по тези въпроси в последни дни, освен изслушване на министри? Думи, думи, думи и фалшива загриженост, а дела – никакви. Вчера и днес колегите от ГЕРБ и партиите на протеста дадоха много аргументи защо трябва да се върне мандата. Съжалявам да го кажа – опитахме всичко по силите си, но това Народно събрание е изчерпано от съдържание, каза още Корнелия Нинова. 

Имате 4 дни до вторник. За последен опит за разум и отговорност пред държавата и хората. Не вярвам тези 4 дни да изтрият срама и да върнат изгубените 44, откакто сме положили клетва. Но все пак оставаме с последна надежда – до вторник да се опитаме да променим ситуацията и поне на финала НС да изглежда отговорно към българските граждани, призова колегите си Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови