Нинова: Днес не е ден за противопоставяне и отрицание. Без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа

OFFNews Последна промяна на 09 май 2020 в 15:19 1957 2

"Днес не е ден за противопоставяне и отрицание. Днес е ден на осъзнаване. Без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа!" Това пише лидерът на БСП Корнелия Нинова в поздравителния си адрес до българите.

В обръщението ѝ се казва:

"Уважаеми български граждани,

Поздравяваме ви с Деня на победата! Днес се навършват 75 години от безусловната капитулация на нацистка Германия, разпалила най-кръвопролитната война в историята на човечеството. Победата на съюзниците, с решаващия принос на Съветската армия, слага край на човеконенавистен режим, който пише най-мрачните страници на миналия век с Холокоста и с десетките милиони цивилни жертви на световния конфликт.

Днес е ден, в който трябва да преклоним глава пред всички, които се изправиха и воюваха срещу това зло по фронтовете и в съпротивата. Сред тях са и десетки хиляди български антифашисти и воини, ускорили края на Третия райх с героизма си във финалната фаза на войната. Недостойни са опитите да се омаловажава този подвиг и да се пренаписва и преиначава историята със задна дата заради конюнктурни политически интереси. Историческата истина е една и БСП винаги ще я отстоява.

Поздравяваме Ви и с Деня на Европа! Днес се навършват 70 години от деня, в който за пръв път Шуман обявява идеята за Обединена Европа, с което да се гарантира мир между доскоро непремирими съперници. 70 години след това, 450 милиона европейци споделят общите ценности като мир, равенство, солидарност, върховенство на закона, социален прогрес и икономически просперитет. България е част от европейското семейство и наша обща отговорност е да го съхраним, променяме и развиваме, за да вървим по-уверено напред и да се справяме по-успешно с трудности и кризи. Нека бъдем горди българи в силна и социална Европа!

Днес не е ден за противопоставяне и отрицание. Днес е ден на осъзнаване. Без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа!

Честит двоен празник!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2400

2

Стик

10.05 2020 в 12:29

Нинова: „Сред тях са и десетки хиляди български антифашисти“ --- Един от пропагандните митове на БСП е, че в България е имало „фашизъм“. Безспорен исторически факт е, че фашизъм е имало в Италия на Мусолини, националсоциализъм е имало в Германия на Хитлер, а комунизъм е имало в Русия. По това време, в България е имало почти еднолично царско управление. Най-голямото доказателство, че в България не е имало никакъв „фашизъм“ или нацизъм, дава Съветският Съюз, който поддържа пълни дипломатически отношения с Царство България до 05.09.1944 г. Митът за „фашизма“ е наложен от БКП за оправдание на избиването на около 30 000 българи без съд и присъда след 09.09.1944 г. в условията на съветска окупация. Тезата на БКП, че в България е имало „фашизъм“, по същество е национално предателство и е дълбоко обидна за достойния български народ.

15508

1

Бухльо

09.05 2020 в 19:10

Нинке, а без пакт Рибентроп - Молотов може би нямаше да има милиони жертви?