Нинова: Димитър Благоев е достоен държавник

Последна промяна на 23 юни 2019 в 14:39 1696 1

"Днес почитаме делото, словото и заветите на Димитър Благоев. Той е не само основоположник на организираното социалистическо движение в България, но и достоен държавник. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова при отбелязването на 163 годишнина от рождението на Димитър Благоев-Дядото.

Според нея с активната си политическа позиция в парламента и яркото си перо на страниците на списание "Ден" и "Ново време", на вестник "Работник", Благоев е поставил на дневен ред "индустриализацията, модернизацията на България, нейното духовно и европейско развитие." 

Тя изтъкна, че за него социализмът е равенство между хората и чиста и свята република.

"Днес неравенствата растат, бедността е непоносима за милиони хора, принципите на чистата и свята република се погазват. Ние, социалистите, продължаваме идеите му и делата му. Атакуват ни наши опоненти, хулят ни, клеветят ни. Но както казва самият Благоев: "наш дълг е да смъкваме маските на византийците и лъжците" и да вървим напред. Поклон пред мъдростта на Дядото", заключи  Корнелия Нинова. 

Днес тя връчи и членските карти в БСП на 15 нови социалисти. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

610

1

хлебчо

25.06 2019 в 11:57

Тази почна да говори откровени глупости! Държавника е политик ,участвал в управлението на държавата! Какъв е бил Благоев-Премиер,Министър,или Областен управител!? Значи,според БСП,всеки червен терорист е...."държавник"!? То бива типигьозлък,ама чак толкова...