Ник Събев поиска оставката на Асен Василев и Даниел Лорер и ''групата им'' в ПП (обновена)

А Иван Христанов заяви, че е отказал да ''участва в заговор за сваляне на ръководството'' на ПП

Ружа Райчева 03 април 2023 в 10:34 6283 6

Кирил Петков и Николай Събев, септември 2022 г.

Снимка Продължаваме промяната/Пресцентър

Кирил Петков и Николай Събев, септември 2022 г.

Ако са почтени, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат ПП, написа във Фейсбук бившият министър на транспорта от "Продължаваме промяната" Николай Събев.

Създателят на "Еконт" напусна партията през октомври миналата година с думите "Политическият start-up вече е утвърдена партия, аз съм спокоен за бъдещето ѝ". Събев се отказа и от депутатското си място след миналите избори.

Иван Христанов, който беше зам.-министър на земеделието, а после депутат на ПП, също напусна партията през февруари. Днес той коментира публикацията на Събев в социалните мрежи:

"Скъпи приятели и скъпи борци за демокрация,
Преди 2 месеца се оттеглих от Продължаваме Промяната. Ясно заявих защо - тона на агресивна конфронтация блокира възможността на държавата да работи. Това не е упрек към ПП, а поведение на всички политически сили.
Имаше и друга причина - отказах категорично да участвам в заговор за свалянето на ръководството на Продължаваме Промяната.
Избрах да бъда чист пред съвестта си, пред хората на България и пред идеалите на демокрацията. Цената за това е висока и малцина дръзваме да я платим. Думите на Ник трябва да бъдат чути, защото е очевидно, че в ПП има проблем, който изисква преоценка на действията на съпредседателите."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

6

мнение от IP

03.04 2023 в 17:05

Дали е време да се отчаем напълно? Не мога да разбера хората, които не са зависими от ГЕРБ и въпреки това гласуват за тази партия с абсурдно звучащото днес име "Граждани за европейско развитие на България". Къде в Европа има министър-председател с чекмедже с пачки и финансов министър, санкциониран по "Магнитски". КЪ
ДЕ, уважаеми съграждани, дали гласа си за ГЕРБ???? Наистина ли не ви притеснява изобщо чекмеджето на Борисов? Ако не за друго, не ви ли се струва, че така може само да обеднеем още повече? И какво се дуе Шехерезада, не мога да разбера...Пак все някога ще има възмездие. Ама с помощта на хората, които не са виновни за нищо, то се отлага. Вярно, че е трудно да се доверим изобщо, ама пък като не пробваме ще си стоим в блатото. Важното е да сме здрави!...

1000

5

Machkun Chesun

03.04 2023 в 12:51

Просто, другаря Събев!

10298

4

AntiZ

03.04 2023 в 12:28

Иване, Иванеее, а га яде кифтетата не р'ва!

14469

3

случайно прочетох

03.04 2023 в 12:03

Събев да не си е обул зелените чорапи отпреди 40 години?

2000

2

OneLifeCrew

03.04 2023 в 11:29

Има известна логика в думитена Събев, но това е логиката на бизнеса, където е нормално публични иначе врагове да се договарят тайно за разпределението на пазара. В политиката такива врътки обикновено не водят до нищо добро. Поне докато ГЕРБ притежават стотици хиляди чиновници в администрацията, всяка договорка с тях ще възкачи Тиквун начело. Отново. Не, благодаря!
 
X

Да помогнем на украинските деца!