Събев напуска ПП: Политическият стартъп вече е утвърдена партия, спокоен съм за бъдещето ѝ

OFFNews 06 октомври 2022 в 11:44 4354 1

Архив

Снимка БТА/Асен Тонев

Николай Събев

"Политическият start-up вече е утвърдена партия, аз съм спокоен за бъдещето ѝ" - с тези думи бившият транспортен министър от "Продължаваме промяната" обясни решението си да се откаже от парламента и политиката.

Николай Събев се отказва от парламента

Както вчера стана ясно, Събев вече е подал молба за отказ от депутатското си място в 48-ото Народно събрание в Централната избирателна комисия. Собственикът на куриерската фирма "Еконт" водеше листата на "Продължаваме промяната" в родния си град Русе.

Днес в позиция, изпратена до OFFNews от пресцентъра на "Продължаваме промяната", той обяснява мотивите за решението си:

"Никога не съм искал да бъда професионален политик, и сега смятам, че ще съм полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена. Оставам част от отбора и съм насреща да помагам", пише той.

Събев добавя, че преди година и половина се включва в един ентусиазиран отбор от млади хора защото вярвал, че България трябва и може да се промени, защото е  искал да покаже, че и неговото поколение, и хората, които са изградили силен и успешен бизнес трябва да са част от изграждането на една нова България.

"Днес виждам, че "Продължаваме промяната" е спечелила сърцата на много българи и съм сигурен, че това което започнахме тогава, вече е кауза на голяма част от обществото."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови