Народното събрание ще заседава извънредно заради гафа на Главчев

OFFNews 01 юни 2024 в 13:03 2901 1

Пленарната зала на българския парламент

Снимка БГНЕС

Пленарната зала на българския парламент.

Народното събрание ще заседава извънредно на 2 юни 2024 г., неделя, от 15.00 часа, съобщи пресслужбата на българския парламент.

Разпореждането е на основание чл. 78, т. 2 от Конституцията и чл. 41, ал. 2 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. То е подписано от Росица Кирова – за председател на Народното събрание.

В дневния ред е проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Изслушване на служебния министър-председател Димитър Главчев на основание чл.111 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрани във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г. също е в програмата на заседанието.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1246

    1

    БотоксПутю

    01.06 2024 в 14:18

    Прилежно изпран и загладил косъма Банкята вече я удари съвсем през просото - както си знае. След гафа със Сребреница днес каза, че бил против използване на западно оръжие по територията на Русия.

    Рая Назарян: Борисов е лидерът, който може да накара България отново да се превърне в стабилна държава.

    Туй е положението дами и господа.