Народът показа, че иска коалиционно управление

OFFNews 05 август 2021 в 10:23 2339 0

Снимка Архив

Този кабинет не беше съставен по класическия начин, Има такъв народ действа нетрадиционно. Ако народът искаше да има еднопартийно управление, щеша да даде на ИТН 120 депутата. 

Вотът на народа показа, че няма ясен победител и трябва да има коалиционно управление. 

Това коментира бившият депутат и евродепутат Петър Курумбашев по бТВ. Според него много трудно ще се управлява с 65 депутати, ако се подкрепи еднопартийното правителство на ИТН. Съмнявам се, че този кабинет, дори да се случи, ще бъде устойчив, каза още Курумбашев. За всички законопроекти трябват поне 121 гласа, а как ще се търси подкрепа, ще бъде много интересно, добави Курумбашев. 

На Демократична България и "Изправи се БГ! Ние идваме" им се направи една презантация, без да могат да предлагат министри - каза им се "или това, или нищо". Разбирам тяхното положение, обясни Курумбашев. 

Един от лидерите на ИТН много хоресва Сингапур - там знаят след три години кой ще им бъде премиер. А кандидат премиерът на ИТН и представените министри са непознати. Кандидатите за канцлер в Германия се обявяват преди изборите, заяви Курумбашев. 

Всички решиха, че абсолютно всичко можеш да си избереш през телевизията - жена, работа, не сме стигнали още да си избираме премиер с есмеси. Но може някой реалити формат да предложи, от гледна точка на рейтинга ще е много добре, коментира Курумбашев. 

"Мантрата: Ето ви нови имена, защото другите са били в политиката, не е сериозна", каза още Курумбашев и добави, че според него не е добре премиерът да няма никакъв опит в политиката. На България й трябва стабилно правителство и спокойствие, смята Курумбашев. 

Предложението на Националния съвет на БСП и Нинова да предложи служебния кабинет да стане редовен първо го чух от формацията на Мая Манолова. Но възниква въпросът "вие толкова ли като партия нямате хора, та предлагате служебния кабинет", коментира Курумбашев.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови