Борисов заплаши реформаторите с "довиждане" и върна депутатите на работа

OFFNews 14 октомври 2016 в 12:28 12044 19

След цял ден цирк в парламента - ще работят ли депутатите, ще се карат ли или ще са във ваканция, в сградата на Народното събрание изненадващо пристигна премиерът Бойко Борисов.

Неговата група - ГЕРБ, днес провали извънредното заседание за отмяна на ваканцията на депутатите , като не се регистрира и така ваканцията на народните представители остана. За да ги върне на работа в сградата на НС дойде лично лидерът им Бойко Борисов.

Министър-председателят отиде директно в стаята на парламентарната група на ГЕРБ и на излизане от там коментира, че е помолил председателя на парламента Димитър Главчев от ГЕРБ, ако е възможно да се свика извънредно заседание, да се приемат всички предложения на опозицията в дневния ред плюс още няколко анкетни комисии, които парламентарната група предлага. 

Борисов обаче имаше изненадващо изказване по отношение на Реформаторския блок. "Търпението ми се е изчерпало.

Групата иска да преформатирам правителството - или реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща партия, или довиждане. С какво заслужаваме да ни бият всеки ден по главата", коментира премиерът. Той добави, че след изборите, ако не са първа политическа сила, ГЕРБ няма да участва в никакво мнозинство след това.

Борисов дори каза, че реформаторите са предложили опцията "не подкрепям никого" в Изборния кодекс (чрез която се заговори, че Цецка Цачева ще стане сигурно победител), защото са се страхували, че няма да минат 4% на следващите избори.

"ГЕРБ ще подкрепи предложенията на опозицията по кодекса, за да има честни избори", категоричен бе Борисов.

Премиерът добави също, че днес ще бъде показана и цялата сделка за мините в Бобов дол - как е продадена за 1 лев, а после купена за 35 милиона евро.

Днес в кулоарите се чуха много обвинения срещу управляващите. БСП: ГЕРБ се самоубиха ритуално!. Реформаторите: Парламентът трябва да работи, но не като трибуна, а Атанас Атанасов от ДСБ дори каза, че заседанията на парламента се съгласуват с премиера и изрази недоволство от този факт.

А от ГЕРБ се защитиха, че тествали опоизицията и който си иска извънредно заседание, трябва да си намери кворум.

Инициативата за извънредното заседание за отмяна на ваканцията днес беше на БСП и ДПС. Но то се провали, тъй като ГЕРБ и Патриотичния фронт не се регистрираха, и то три пъти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

19

синя сова

14.10 2016 в 18:42

Аз мисля ,по-добре "довиждане"!Който се е докоснал до тази мафиотска "структура" герП ,със сигурност ще изгори,ако не се отдалечи на време на безопасно разстояние!Борисов е бесен,но на какво разчита 1 месец преди 6.11.2016?на "бсп" ли ,на "дпс" ли?Жалко е ,че кунева и лукарски не играят много честно играта,сега е дошло време да се определят -с дясното ли в лицето на РБ ,или с мафията на борисов!

20699

16

Новак

14.10 2016 в 16:38

Black Hex - съгласен съм с теб. Абсолютен сценарий 2013. Май има и насрочен протест за референдума на Слави. Тогава може да се случат случки и Боко пак да каже, че няма да окървавява държавата. Репона си е Рапон - стига до блатото благодарение на тъпотията и некадърността си и прави рестарт. Май вижда, че пропадат на изборите и ще трябва много грубо да манипулират резултата или пак прави мат'ряла на балъци и си пробва номера втори път. Въпросът е племето българи на какво ще се прави - на мат'рял или на народ.

7506

14

По голяма порнография от това трудно може да се измисли!!

Както е тръгнало, ще спрем да четем новини от България.
Ужасно е противно!!!

12038

12

косата

14.10 2016 в 15:07

По-добра услуга за Трайков от това, Борисов да уволни министрите, на които им е толкова хубаво да оцеляват под неговото гълъбово крило, не може да се измисли. Смълчаните обекти на неговата заплаха обаче не помагат с поведението си това да се случи и Борисов пробва да ги уязви още повече, разказвайки пред репортери в своя типичен господарски стил, че в негово присъствие “те” ( кои конкретно?) били “много тихички”.

Стискам палци Борисов да извърши поредната глупост и да услужи на предизборната кампания на Трайков с “развод по банкянски” с реформаторите, освобождавайки по този начин колебаещите се гласоподаватели от задръжките за кого от управляващите да гласуват- дали за ГЕРБ или за подзкрепящите герб реформатори. Поставени пред този абсурд мнозина продължават да мислят, че е прагматично да заложат на по-силния кандидат , за да спрат “червения генерал”.

14344

11

Nibble

14.10 2016 в 14:55

Много ми харесва снимката. Автора е хванал точно "богатата душевност" на индивида.

10538

10

Black Hex

14.10 2016 в 14:33

След този цирк на влез-излез имам дежавю. Все едо се повтаря 2013. Не ли?
Стана ясно кой може да подкара стадото.
Чуденката ми е, защо цацчка? Защо точно тоя траверс на шофьорското място в автобуса?!