Ексклузивно Президентът връчи мандата на ИТН. Кандидатът за премиер е Пламен Николов (видео)

МВР няма да допусне ''обидите и агресията спрямо български полицаи да останат ненаказани''

OFFNews Последна промяна на 05 август 2020 в 21:37 5346 4

Снимка МВР

"Професионалното ръководство на МВР няма да допусне провокацията, обидите и агресията спрямо български полицаи да останат ненаказани съгласно разпоредбите на българските закони."

Това се посочва в изявление на главния секретар на МВР Ивайло Иванов, провокирано от блокадите на пътя, който свързва Стара Загора с магистрала „Тракия“, на магистрала „Марица“, магистрала „Струма“ и пътя за Гърция.

Иванов твърди, че "малки групи граждани се опитват незаконно да блокират пътища и да възпрепятстват свободното придвижване на всички останали български граждани"

Публикуваме пълния текст на изявлението на главния секретар на МВР:

"Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир във всички райони на страната, в които малки групи граждани се опитват незаконно да блокират пътища и да възпрепятстват свободното придвижване на всички останали български граждани. И на пътя, който свързва Стара Загора с магистрала „Тракия“, и на магистрала „Марица“, и на магистрала „Струма“ и пътя за Гърция в районите на Благоевград и Кресна, наши колеги бяха обект на безпрецедентна агресия по време на нерегламентирани протестни мероприятия. Български полицаи бяха обиждани по най-циничен и вулгарен начин от лица, които претендират, че протестират в защита на демократични ценности и граждански права.

Искам да уверя колегите, че нито един случай, при който, по силата на служебното им положение, те са били принудени да търпят агресията и обидите на тези лица, няма да бъде оставен без разследване на действията на провокаторите. След събиране, обективиране и документиране на доказателствените материали, те ще бъдат изпратени на съответните прокуратури за произнасяне относно грубите закононарушения, извършени от тези лица.

Уверявам Ви, че професионалното ръководство на МВР няма да допусне провокацията, обидите и агресията спрямо български полицаи да останат ненаказани съгласно разпоредбите на българските закони.

В заключение, изказвам личната си благодарност на всички полицаи за самообладанието и отговорността, с които изпълняват своите конституционни задължения по запазване и гарантиране на гражданския мир в страната. Благодаря им и за това, че с цената на лишения за техните собствени семейства, те не позволяват български граждани да се изправят едни срещу други."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3117

4

zuljin

06.08 2020 в 11:15

МИЛИЦИОНЕРСКИ БОКЛУК!!! Свършва ерата на ОПГ - МВР!!!

4057

3

JustSoYouKnow

06.08 2020 в 09:49

Абе според мен, поведението на една добра част от полицаите е обида към институцията, ама не виждам да летят административни санкции към служители. Както сам можеш да се изложиш със собствените си действие никой не може да те окепази.
Айде халал да са ви неправилните паркирания, не спазването на мерките, блокирането на улици за да си вземеш банички и джобенето на шофьори на места където знаците и маркировката са скрити, това е само върхът на сладоледа.

-4484

2

ОСЦИЛОКОКЦИНУМ

06.08 2020 в 08:51

Абе плешиво лайно.
А боклуците ченгета биещи мирни хора кога ще накажеш ?
Мамицата ти гербава проста.

2125

1

Генката

06.08 2020 в 00:35

Теб пък как те забравихме! Трябваше да си тръгнеш с тъпия си министър. Едно към едно сте. Нищо, скоро.