Москов иска дясноцентристко мнозинство да управлява и след вота

OFFNews 15 януари 2017 в 13:51 5663 7

Петър Москов. Снимка: БГНЕС

Присъствието на Реформаторския блок в парламента - с 23 народни представители, постави пред невъзможност в този парламент да има нещо различно освен дясноцентристко мнозинство. Аз искам дясноцентристко мнозинство да продължи да управлява България, заяви пред БНТ здравният министър в оставка Петър Москов.

В отговор на въпроса дали си е струвало сформирането на Реформаторския блок, както и участието в правителството на ГЕРБ, Москов каза, че резултатите от всичко това са добри.

Той твърди, че през двете години на управление е имало стабилна дясноцентристка коалиция.

ГЕРБ и Реформаторският блок са две съвсем различни политически партии, но общото между тях е възможността те да търсят дясноцентристко мнозинство, управление, излъчено от това мнозинство, да подпишат програма и да контролират взаимно изпълнението й, поясни Москов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

5

Новак

15.01 2017 в 16:25

Да докараш образованието до разпад и да произвеждаш неграмотни и малокултурни хора е ляво или дясно?
Да назначаваш свои познати на позиции, за които не стават се нарича злоупотреба със служебно положение и няма нищо общо с политическа или идеологическа класификация.
Същото е и с корупцията - тя е престъпление и не нито лява нито дясна.
Аз мисля, че "ляво - дясно" е начин да се делят хората и зад гърба им да се извършват престъпления.
А безкритичната и сляпа вяра е характерна за комунизма и такава вяра и заслепение докараха лагерите, политическите репресии и всички глупости, които преживяхме.

20699

4

Новак

15.01 2017 в 16:17

И кое е дясно и кое ляво в съвременния сложен свят? Аз не съм политолог (доколкото виждам и ти не си), но от обща култура -
"ляво и дясно" е възникнало след Френската буржоазна революция (преди повече от два века) и особено характерно за политическите системи през 19 и 20 век. По принцип тези термини се интерпретират различно в зависимост от епохата, политическата система, общественото развитие.Според мен в България "ляво - дясно" са по-скоро някакви маркетингови и PR термини отколкото реално политическо и идеологическо деление.
В ГЕРБ има повече комунисти (от леви по-леви) отколкото в набедените за леви партии. Кандидат-президента е пример.
Какви десни реформи направиха ГЕРБ и РБ? Съдебна, здравна , образователна?
Това да вкараш твои хора да продават едни устройства и да изтезаваш служители и пациенти с пръстови отпечатъци реформа ли е?
Да раздаваш обществени поръчки на определени фирми лява или дясна политика е?


20699

1

Новак

15.01 2017 в 14:45

От кога ГЕРБ са десни? Да не коментираме отрепките от РБ, които предпочетоха властта пред идеите. Чудя се кое би било по-срамно - Тиквата да спечели изборите или тези властолюбци да влезнат в парламента? Второто освен срамно е и по-страшно.