Мнозинството не допусна изслушаване на Борисов и Фандъкова в парламента

OFFNews 18 февруари 2021 в 10:28 1962 0

Снимка Архив/OFFNews

Парламентът гласува "против" изслушването на министър-председателя Бойко Борисов и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с починалия от токов удар 16-годишен младеж на бул."Иван Гешов".

Вчера БСП също настоя двамата да бъдат изслушани заради трагичния инцидент, при който 16-годишно момче загина от токов удар, стъпвайки на шахта в София. Предложението на левицата също бе подложено на гласуване, въпреки че не бе внесено писмено.

Днес председателстващият заседанието Емил Христов подложи на повторно гласуване внесеното писмено предложение. "За" гласуваха 51 народни представители, "против" бяха 99, а седем гласуваха с въздържал се.

Христо Проданов от левицата призова колегите си "да се вразумят" и да гласуват за изслушване на министър-председателя и кмета Фандъкова. Последваха процедури по начина на водене, в които депутатът Георги Свиленски попита - кой покровителства беззаконието в София, Филип Попов призова водещия заседанието "да не прикрива" министър-председателя Бойко Борисов. "Ние сме парламентарна република, недейте по този начин да отнемате думата на колеги народни представители", настоя Попов.


В програмата на депутатите за днес е второто четене на промените в Кодекса за социално осигуряване, както и вторите четения на измененията в Закона за управление на отпадъците, в Закона за чистотата на атмосферния въздух, както и промените в Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата