Младежите на ГЕРБ за скандала с конференцията в НДК: Спекулация и провокация

OFFNews 24 април 2018 в 09:20 5240 1

Младежката организация на ГЕРБ обяви за спекулация и провокация скандала с проведената у нас европейска младежка конференция, след която някои от лидерите се оплакаха, че е бил сервиран безплатен алкохол, а участниците заведени в бар с полуголи танцьорки.

"Ние, младежите от най-голямата национална младежка политическа организация заявяваме, че в интерес на защитата на глобалните и регионални цели свързани с провеждането на успешни политики в интерес на младите хора на Европа и България, категорично заставаме срещу всякакъв род спекулации и провокации, целящи да уронят престижа както на страната ни, така и на европейските институции. С които партнираме успешно във всеки един процес, свързан с изпълнението на нашите цели и ангажименти като лоялни членове на ЕС. Смятаме, че това би бил опит да се омаловажи труда на България и стремежа на страната да издига младежката тема на висотата, която нейната значимост заслужава", пишат в декларация от организацията.

За недоволството на част от делегатите се разбра от статия в европейското онлайн издание Euractiv, което написа, че "Европейска младежка конференция под патронажа на българското европредседателство остави горчив вкус". И разказа за  проведената миналата седмица конференция на Европейския младежки форум в НДК. Част от младежите участници в събитието са останали крайно недоволни от различни организационни недоразумения, като например от безплатния алкохол и танцьорките в бара на партито след конференцията, но също и от факта, че трябвало да платят сами самолетните си билети.

Позиции пуснаха и младежката организация на БСП, както и Министерството на спорта, което бе организатор на събитието. Според министерството присъствието на мероприятията извън официалната програма не е било задължително.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!