Митрофанова поканена на откриването на парламента

OFFNews 11 октомври 2022 в 18:31 10350 40

Елеонора Митрофанова

Снимка Посолство на РФ

Елеонора Митрофанова

Руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова ще бъде поканена на откриването на 48-ото Народно събрание. Предложението е на администрацията на НС и днес то е било обсъдено на първата организационна среща за сформиране на новия парламент.

Ето какво разказа за срещата депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев:

"Как се стигна до това Митрофанова да бъде поканена на откриването на парламента? Първа организационна среща за сформиране на новия парламент. Администрацията предлага на откриването да бъде поканена посланик Митрофанова.

Надежда Йорданова от Демократична България предлага да си спестим посланика на Русия и се противопоставя. Надежда е подкрепена единствено от представителите на “Продължаваме промяната”.

“Възраждане” заявяват, че държат на присъствието на Митрофанова, а “пазителите” на евроатлантизма от ГЕРБ смирено и с мълчание не казват и дума срещу идеята посланикът на държава-агресор, водеща абсурдна война, изправила на нокти цяла Европа, да присъства при откриването на 48-ия парламент на европейска България. Сходна реакция на мълчалива подкрепа виждаме и от ДПС, от партията на Янев и от БСП.

Това са фактите. А утре в ТВ студиата ще се напълни отново с евроатлантически лъвове от ГЕРБ, които ще ни обясняват как са за НАТО и срещу Путин, на когото слугуваха, докато бяха на власт. И срещу когото и днес не смеят да гъкнат."

Същевременно от ГЕРБ изпратиха позиция до медиите, в която се казва:

"Във връзка с проведена неформална среща в Народното събрание днес, на която са обсъждани детайли около старта на новия парламент и първото му заседание, от ГЕРБ заявяваме, че:

- ГЕРБ беше първата партия в България, която осъди военната агресия на Русия в Украйна;
- ГЕРБ беше първата партия в България, която сложи украинското знаме в централата си и то се намира там и до днес;
- ГЕРБ беше партията, която официално внесе в Народното събрание предложение за предоставяне на оръжие на Украйна.

В унисон с позицията и действията ни до сега, ГЕРБ е против присъствието на посланика на Руската Федерация в България Елеонора Митрофанова на първото заседание на 48-то Народно събрание."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1066

40

milenaka

12.10 2022 в 08:27

Идиоти. Тя ни плюе, те ще я канят...

345

39

Джендо Джедев

12.10 2022 в 08:09

Пеше, е как да го видиш, той е видим само за нормални хора.

-5489

38

Естествено ще е поканена, както всички посланници, не виждам какъв е проблема тука?!?

1780

37

Русия официално обяви България за НЕприятелска държава. В същото време, въпреки че осъди агресията на Москва в Украйна не е поставяла подобни епитети на Русия. Това обаче не попречи на Русия да нанесе няколко удара "под кръста" на България...
И въпреки всичко това, не само че търпим още този змей Митрофанова, да замърсява въздуха в родината ни, ами и ще я каним на откриването на парламента...
Да не би междувременно България да е станала част от руската федерация?!!!?
Или може би смятат официално да и връчат нота да напусне страната и от там на летището.
И между другото,,, в статията се спомена за някакво анално израждане. Та някой въобще има ли представа какво точно ще вършат тез фъшкии в бъдещия парламент???

75

36

230 млрд баксов

12.10 2022 в 01:06

еврото, защо на всички гъзолизци около путлер децата им тичкат от нормалното към ненормалното?!?
не ти ли минава през акъла, че те лъзгат да платиш сметката?

1220

34

хr4

12.10 2022 в 00:27

ПП.Не четеш ли коментарите на здравите сили? Така мислят 80% от сънародниците ни...

1220

33

хr4

12.10 2022 в 00:25

Не, Човек, изобщо не си правя майтап! Жалката, безгръбначна, пасмина от селски тарикати, наречена български народ, не заслужава въздуха който диша!

2073

32

Johnny B Goode

11.10 2022 в 23:51

Еврото, не че ме засягаш лично, ама от психологията се знае, че такива фиксации винаги си имат причина. Обикновено травма в младежките години.

9347

31

Анализи

11.10 2022 в 23:17

Тестват търпението на милиони българи, което е престъпно имайте предвид, че Израждане спечели около 8%, което при 40 % гласували е само 3,2 % от всички гласоподаватели.
 
X

Да помогнем на украинските деца!