Миков прогнозира предсрочен вот наесен

OFFNews 21 декември 2015 в 09:16 2504 4

Снимка Архив

Обстоятелствата ще доведат до предсрочни избори, те ще се случат през есента на следващата година. 

Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков по Нова тв. Нека да видим какво ще стане в енергетиката през зимата, нека да видим как ще започне да функционира реформата в здравеопазването и какво ще се случи в сферата на образованието”, каза още той.

„Не сме разсъждавали на тема президентски избори. Ще изчакаме да минат празниците и тогава ще започнем. Сега разсъждаваме хората как ще изкарат зимата, как ще си платят сметките”, добави Миков.

Според него на Радан Кънев ще му е много трудно да бъде в опозиция. „Няма как той да е опозиция. Няма как дясна партия да е опозиция на дясно правителство”, убеден е Миков. 

„ДПС си самовнушават, че са втора политическа сила, но това е разбираемо, това е част от политическия пиар”, коментира още председателят на ДПС и напомни, че от Движението подкрепиха пенсионната реформа, гласуването по дълга и важни промени в Конституцията. 

„Всички десни решения на това правителство получават подкрепа от ДПС и министър-председателят, макар че не е се е целувал с Лютви Местан, а само пи кафе с него, по никакъв начин не се срамува от тази подкрепа. Без тази подкрепа дясната политика нямаше как да се реализира”, добави Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови