Михаил Миков: Иде тежка зима, хората ще усетят невидимите резултати от управлението на ГЕРБ

OFFNews 19 декември 2015 в 12:30 4416 10

Миков

Снимка Архив

Лидерът на БСП Михаил Миков: «Кабинетът провежда крайно дясна политика».

Здравеопазването е на първо място сред темите, които БСП би предложила за вот на недоверие към кабинета, каза лидерът на партията Михаил Миков в предаването на Би Ти Ви «Тази събота».

Той не изключва бъдещо внасяне на вот съвместно с ДСБ.

«Ще обсъдим възможните вотове на недоверие към правителството в отделните сектори – като тръгнем от здравеопазването, енергетиката и ще предложим на тези, които претендират да са опозиция, да се включат или те самите да предложат друга тема и да внесем вот на недоверие към правителството», каза той.

Запитан към които партии ще бъде насочено предложението Миков отговори: „Партиите, които са в опозиция – ДПС и «Атака», а защо не и на Радан Кънев и неговата група”.

Лидерът на БСП «няма особени очаквания» от работата на новия министър на правосъдието (Екатерина Захариева), тъй като „Няма никакъв сигнал, нито от министър-председателя Борисов, нито от новия министър, че ще има промяна в политиката в областта на съдебната власт. Там има редица натрупани проблеми, за които даже няма усещане.»

Михаил Микова припомни позицията на партията, че «самоцелната промяна на конституцията не е реформа и че няма да я подкрепим». Според него е трябвало промените да започват от изслушване в парламента на докладите за миналата година на Върховния касационен съд и Висшия съдебен съвет, които обаче още не внесени.

«Иде тежка зима и все повече хора ще усещат невидимите резултати от управлението на ГЕРБ – в дома си, в магазина, тогава когато трябва да изпратят децата си на училище, когато трябва да се лекуват», каза още Миков, който остро нападна правителството на Бойко Борисов: «Стабилността на кабинета има своята цена и цената е 50 процента от българските граждани да живеят в бедност».

Освен това, според него, кабинетът провежда крайно дясна политика, авторитарна политика, политика, която руши демокрацията и законността в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!