Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Миков: Не се очертава да се коалираме с ДПС

OFFNews 11 септември 2014 в 17:19 2217 7

Михаил Миков, след като наскоро беше избран за председател на БСП.

Не се очертава да се коалираме с ДПС, обяви в Бургас новият председател на БСП Михаил Миков.

По думите на червения лидер този въпрос има единствено медийно значение преди изборите.

„Този въпрос ще започне реално да се изяснява в изборната нощ. В предизборната кампания се изяснява от платформите на политическите партии. Не случайно в нашата платформа ясно сме очертали 12 линии, зад които ние не би трябвало да пристъпваме", уточни социалистът.

Той даде за пример въпроса за прогресивния данък и прогресивното подоходно облагане.

"Това е един въпрос, който не можахме да решим в предишното управление. Причината е свързана със семейното подоходно облагане. Мисля, че това ще бъде една от базисните пресечни точки за възможно партньорства в бъдещия парламент”, заяви Миков.

По думите му колкото по-тежък е живота на хората предвид социално-икономическата обстановка и ниските доходи, два пъти по-голяма е тежестта, свързана с усещането за несправедливост , както по отношение на работещите, така и по отношение на работната заплата.

„Ние сме за една по-голяма солидарност в обществото и по-сериозно присъствие на държавата в различни сектори, включително и в икономиката, като регулираме злоупотребата с монополно положение т.е. не позволяваме злоупотребата и регулираме възможностите при господстващо положение", каза още Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews